Політика

Житомирський суд хоче надати підозрюваному у державній зраді Муравицькому безоплатного адвоката і продовжити розгляд справи

22 April 2019, 15:09

Корольовський районний суд м.Житомира 22 квітня продовжує розглядати справу Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді.

Підозрюваний зачитав клопотання від свого адвоката Світлани Новицької з проханням перенести розгляд справи через її відсутність з поважних причин.

«Адвокат Муравицького задіяна в іншій справі, вона написала клопотання про перенесення розгляду справи, а прокурор зачитав зустрічне клопотання про зміну запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою. Суд вирішив направив ухвалу суду в центр надання безоплатної юридичної допомоги і оголосив перерву до 15:30», - повідомляє журналіст Житомир.info, який знаходиться в залі суду.

Детальніше дивіться в сюжеті

Нагадаємо, від січня 2019 року Василя Муравицького захищає єдина адвокатка Світлана Новицька, яка захищала творців «Новоросія-ТВ». На судовому і25 лютого 2019 року Новицька заявила, що дії суду викликають у сторони захисту сумнів у неупередженості та незалежності, й подала клопотання про відвід колегії суддів, але суд його не задовольнив.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 2 серпня 2017 року, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира Муравицькому було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави. 13 жовтня 2017 року речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи житомирянина Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду. 27 червня 2018 блогеру змінили запобіжний захід – з тримання під вартою на домашній арешт, 18 липня 2018 року в ГУНП йому одягли електронний браслет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький суд адвокат  
Матеріали по темі