Політика

У Житомирі суд продовжив розгляд справи щодо блогера Василя Муравицького, якого обвинувачують у держзраді

23 April 2019, 10:18

У Житомирі Корольовський районний суд 23 квітня продовжив розгляд справи щодо обвинувачення у державній зраді блогера Василя Муравицького.

22 квітня на чергове судове засідання не з'явилась захисник підозрюваного Світлана Новицька, оскільки вона була задіяна в іншому провадженні. Сьогодні жінка вже присутня на засіданні.

Подробиці дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 22 квітня 2019 року суд повідомив про те, що повторно обиратиме міру запобіжного заходу блогеру Василю Муравицькому, якого підозрюють у державній зраді.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 2 серпня 2017 року ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира Муравицькому було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави. 13 жовтня 2017 року речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи житомирянина Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду. 27 червня 2018 блогеру змінили запобіжний захід – з тримання під вартою на домашній арешт. 18 липня 2018 року в ГУНП йому одягли електронний браслет.

Від січня 2019 року Василя Муравицького захищає єдина адвокатка Світлана Новицька, яка захищала творців «Новоросія-ТВ». На судовому засіданні 25 лютого 2019 року Новицька заявила, що дії суду викликають у сторони захисту сумнів у неупередженості та незалежності, й подала клопотання про відвід колегії суддів, але суд його не задовольнив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький суд блогер держзрада  
Матеріали по темі