Події

​У Житомирській області на хабарі затримали голову РДА, який працює на посаді з 2014 року (доповнено)

23 April 2019, 18:01

Військова прокуратура Центрального регіону України спільно з управління захисту економіки Житомирської області 23 квітня затримала на хабарі голову однієї з райдержадміністрацій у Житомирській області та його спільника.

Про це на брифінгу під стінами військової прокуратури Житомирського гарнізону 23 квітня повідомив начальник відділу процесуального керівництва Центрального регіону військової прокуратури України Денис Давидов.

«На вимаганні та отриманні неправомірної вигоди затримано голову однієї з РДА в Житомирській області, а також спільника, начальника відділу цієї ж райдержадміністрації. У ході досудового розслідування встановлено, що вказані особи вимагали від особи фізичної неправомірну вигоду в розмірі 1,5 тис. дол. за прийняте рішення щодо відведення на її користь двох земельних ділянок, які також знаходяться на території відповідної РДА. 23 квітня вказаних осіб було затримано в порядку статті 208 кримінально-процесуального кодексу України. Після оголошення про підозру їм будуть вручені клопотання відносно запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також клопотання про відсторонення їх від займаних посад на строк досудового розслідування. Їх затримали після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 800 доларів, 700 доларів було попередньо, на початку квітня, ними отримано. На даний час з метою нерозголошення відомостей не можу повідомити, якої саме РДА, але це досить велика райдержадміністрація. Завтра їх буде доставлено до Печерського суду для обрання запобіжного заходу», - сказав Денис Давидов.

Як стало відомо Житомир.info з власних джерел, затриманий хабарник – голова Коростенської райдержадміністрації Житомирської області Сергій Дмитрук, який очолює РДА з грудня 2014 року.

Доповнено:

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України о 18.10 повідомила Житомир.info, що саме голова Коростенської райдержадміністрації та начальник відділу РДА впродовж березня вимагали від заявниці неправомірну вигоду за виділення землі на території району. Військові прокурори клопотатимуть у суді про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Департамент захисту економіки Національної поліції України на своїй фейсбук-сторінці о 18.19 повідомив, що посадовці вимагали 1 500 доларів США і 23 квітня отримали другу частину хабара – 800 доларів.

Нагадаємо, 29 жовтня 2014 року президент України розпорядився призначити тимчасово виконуючим обов'язки голови Коростенської районної державної адміністрації Сергія Дмитрука, а 29 грудня 2014 Петро Порошенко підписав розпорядження та призначив його на посаду керівника РДА.

Як повідомляв Житомир.info, 17 квітня 2019 року на хабарі у 1800 доларів США затримали заступника директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради Євгена Баренка та його посередника, які затребували «винагороду» за реєстрацію права власності на нерухоме майно. 18 квітня мер Житомира Сергій Сухомлин розпорядився відсторонити його від посади. Посадовцеві загрожує до 10 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військова прокуратура РДА хабар хабарник  
Матеріали по темі