Політика

Верховна Рада ухвалила закон про мову: з житомирських нардепів-мажоритарників не голосував лише один

25 April 2019, 11:23

Верховна Рада 25 квітня 278 голосами прийняла в цілому закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який народні депутати почали розглядати у другому читанні 28 лютого.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«Проект Закону про забезпечення функціонування української мови як державної представляє голова Комітету з питань культури і духовності М.Княжицький. Народні депутати переглянули фільм у якому відомі та видатні українці звернулися до Парламенту із проханням підтримати законопроект про українську мову. У залі Верховної Ради присутні екс-президент України Віктор Ющенко, колишній предстоятель УПЦ КП патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, військовослужбовці, науковці, діячі культури. Верховна Рада 278 голосами прийняла в цілому Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», - йдеться в інформації про хід ранкового пленарного засідання.

На сайті Верховної Ради є результати поіменного голосування: з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області п’ять проголосували «за», а Володимир Литвин, який представляє Новоград-Волинський округ №65, не голосував.

Жодного голосу за закон про мову не дала фракція Опозиційного блоку.


Як повідомляв Житомир.info, 25 жовтня 2018 року Житомирська облрада ввела мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту: за рішення, проект якого подав голова фракції ВО «Свобода» Сидор Кізін, проголосували 39 з 57 присутніх, проти була фракція Опозиційного блоку, не голосували також шість депутатів від ВО «Батьківщина». Житомирська регіональна організація політичної партії «За життя» подала позов щодо скасування цього рішення обласної ради. 28 лютого 2019 року Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позов партії «За життя», лідером якої є нардеп від Опозиційного блоку Вадим Рабінович.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВРУ мова нардеп  
Матеріали по темі