Місто

​Чому замінили старі парасольки на житомирській Михайлівській та скільки коштують нові

25 April 2019, 13:42

У Житомирі на пішохідну вулицю Михайлівську закупили нові різнокольорові парасольки, більша частина з яких вже прикрашає місто.

На нову інсталяцію із міського бюджету не витратили жодної копійки, адже закупили її за кошти місцевих благодійників. Приблизна вартість такої прикраси - 36 тисяч гривень, розповіла Житомир.info 25 квітня секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.


«Старі парасольки вже просто прийшли в негодність, пересохли, вицвіли, тому купили нові парасольки в цьому році. Куплені вони за спонсорські кошти, дякую нашим підприємцям. Ми звернулися до них і зібрали близько 90 тисяч гривень на святкування саме ярмарку, парасольки куплені за ці спонсорські кошти. Їх ціна близько 36 тисяч гривень. Ми в цьому році закупили 280 парасольок, порівняно з минулим роком у нас було 186. Зараз повісили 186 парасольок, але до Дня Європи повісимо залишок», - говорить секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

Також секретар міськради додала, що на поверхні парасольок немає ніякого захисного шару від променів сонця, тому не виключено, що наступного року їх так само можуть замінити.

Нагадаємо, в грудні 2018 року на Михайлівській розвісили 30 декоративних парасольок з підсвіткою, які прикрашали вулицю під час новорічних та різдвяних свят. У березні посадовці мерії не могли точно відповісти, чи замінюватимуть старі парасолі новими.

Як повідомляв Житомир.info, 20 квітня 2019 року на Михайлівській КП «Зеленбуд» розвісив близько 200 різнокольорових парасольок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вул. Михайлівська парасольки  
Матеріали по темі