Суспільство

Місто в Житомирській області замовило екологічну експертизу якості повітря

25 April 2019, 14:21

У рамках екологічних ініціатив програми Smart City (розумне місто) місто Малин Житомирської області замовило в інноваційній київській лабораторії Public Lab моніторинг якості повітря у навчальних закладах.

Про це 23 квітня повідомив офіційний сайт Малинської міської ради.

«Наше місто позиціонує себе як «зелене місто», яке переймається проблемами екології. Підтвердженням тому є численні громадські акції та рухи, такі як Екофест, масові прибирання, зміна умов збору та утилізації ТПВ, будівництво нового полігону ТПВ, участь в інноваційних проектах, пов’язаних з утилізацією та переробкою сміття. Ці заходи проводяться в рамках реалізації міської Програми охорони навколишнього природного середовища та європейської ініціативи «Угода мерів» (підписана у 2017 році), згідно якої місто має зменшити викиди СО2», - інформує сайт.

У рамках екологічних ініціатив програми Smart City Малин замовив у лабораторії хімічного аналізу «Public Lab» моніторинг якості повітря у навчальних закладах. Нині забір проб повітря на аналіз проводиться у всіх школах та дошкільних навчальних закладах міста.

За даними порталу, другим етапом буде загальна оцінка стану якості повітря всього міста та визначення наявності вмісту шкідливих речовин в ньому.

«Для цього було визначено маркерні відмітки по всьому місту, а саме вулиці Неманихіна, Володимирська, Суворова, Огієнка, Дорошок та Городищанська. Результати досліджень, висновки фахівців та пропозиції по покращенню стану повітря міста будуть оприлюдненні по завершенню лабораторних досліджень», - повідомляє сайт мерії.

Нагадаємо, за 9 місяців 2017 року фахівці більше 2 тисяч разів перевіряли якість повітря на території дитячих садочків, шкіл та лікувальних закладів у Житомирі та області.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році на кожному четвертому робочому місці виробничих об’єктів Житомирської області був перевищений вміст пилу та шкідливих речовин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: повітря експертиза Малин  
Матеріали по темі