Політика

Учасники 1-травневої акції пройшлися центром Житомира із червоними стягами і закликами до соціалізму

1 May 2019, 13:18

Дощ не став на заваді акції пенсіонерів та прихильників Комуністичної партії, які щороку збираються 1 травня на майдані Соборному, аби відзначити свято весни і праці. Порадившись на місці, учасники акції розгорнули червоні стяги із написами «Наша мета соціалізм» і рушили колоною до офісу Компартії. З-поміж учасників акції і пан Анатолій. Свою участь в акції чоловік пояснює так: сумує за радянськими часами і прагне повернути соціалізм.

«День трудящих, нашого народу, щоб боротися за мир, щоб мир і труд був для народу. Щоб ось ці буржуї віддали усе народу. Хочемо повернути соціалізм - це саме справедливе. Щоб хліб не коштував 20 рублів, як булка хліба зараз, а капуста бачили скільки коштує? А раніше воно коштувало копійки», - ділиться Анатолій.


У супроводі поліції мітингарі дійшли до місця призначення. Не оминули увагою захід і проукраїнські активісти. Зрештою, минулося без сутичок. Зібравшись у офісі, який прикрашений портретами Леніна та червоними прапорами, учасники акції говорили про високі тарифи, безробіття та необхідність відстоювати соціальну справедливість.

«На жаль, ми вперше, навіть після тяжких років цієї, без перебільшення нацистської влади, ми завжди були і святкували чергову річницю 1 травня на вулиці. Ми і сьогодні зібралися, ми пройшли навіть під дощем з ідеєю, яка ніколи не помре, бо вона вічна - наша мета соціалізм, наша мета повернути цей пагубний курс неолібералізму на рамки будівничої держави, яка має перспективу, завтрашній день. Останні роки кожна демонстрація, акція протесту перетворювалась на те, щоб відстояти і стримати тарифну агонію, яка нечуваних розмірів набула при режимі, який сьогодні покидає. Лейтмотив 1 травня і нашої зустрічі - відстоювання ідеї соціальної справедливості. Я неодноразово на мітингах казав, що це не свято комуністів - соціалістів, яких уже практично немає, або зруйнували вони сьогодні, як партію, і як ідею…», - розповідає перший секретар обкома партії Микола Тимошенко.

Наприкінці зустрічі учасники акції прийняли звернення до влади, щоб та припинила підвищення цін, знизила тарифи. Натомість, підвищила рівень заробітної плати та пенсії.

Нагадаємо, попри дощ, у центрі Житомира прихильники Компартії зібралися на мітинг.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році на мітинг 1 травня завітали націоналісти, яким пенсіонери кричали «Ганьба».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Компартія Тимошенко 1 травня мітинг  
Матеріали по темі