Події

​У райцентрі Житомирської області троє підлітків в ніч на Великдень вкрали з кіоску алкоголь та цигарки

2 May 2019, 12:07

У Коростишеві Житомирської області поліцейські затримали групу неповнолітніх крадіїв. Лише у квітні цього року вони встигли вчинити три крадіжки, відзначились і на Великдень, поцупивши з кіоску спиртні напої та цигарки.

Про це 2 травня повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

«30 квітня оперативники кримінальної поліції Коростишівського відділу затримали трьох підлітків за обґрунтованою підозрою у причетності до низки крадіжок у райцентрі. За зібраною на місцях крадіжок слідовою інформацією, поліцейські мають підстави стверджувати про причетність підлітків до трьох злочинів, учинених лише у квітні 2019. Останню з них скоєно просто на Великдень», - йдеться у повідомленні.

28 квітня близько 3.30 надійшло повідомлення про крадіжку з торгівельного кіоску. На місці події поліцейські зафіксували проникнення усередину через пошкодження ролету касового вікна. За словами власника, було викрадено алкогольні напої та цигарки.

Трохи раніше, 19 квітня, до поліції зверталась 56-річна медсестра місцевої лікарні із заявою про крадіжку упродовж ночі зі службового кабінету півтори тисячі гривень.

39 пляшок «Кока-коли» різного об’єму невідомі поцупили із вуличного холодильника, розташованого поблизу торгівельного кіоску, 8 квітня.

«Усі обставини вказаних злочинів, а також вилучена під час оглядів місць подій інформація, вказували на ймовірну причетність неповнолітніх осіб», - розповів начальник Коростишівського відділу поліції Дмитро Гаращенко.

У результаті проведених заходів було викрито трьох парубків, від 14 до 16 років. Усі вони є учнями різних шкіл райцентру. Під час проведених обшуків за місцями їх проживання було вилучено частину викраденого.

«За названими фактами та ще кількома, причетність парубків до яких підтверджена речовими доказами, тривають досудові розслідування. Правова кваліфікація подій – ч. 1 та ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За таємне викрадення майна, поєднане з проникненням у житло чи інше приміщення, законодавством визначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років», - повідомили в поліції.

У прес-службі ГУНП в області також нагадують дорослим про відповідальне ставлення до виконання батьківських обов’язків та посилену увагу до підліткового періоду дітей: «Цікавтесь інтересами та вподобаннями ваших чад, колом їх друзів та контролюйте місця перебування, особливо у пізній час доби».

Як повідомляв Житомир.info, 29 квітня у центрі Житомира патрульні затримали двох чоловіків, які напали посеред міста на перехожого, побили та відібрали значну суму коштів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка підліток Коростишів поліція  
Матеріали по темі