Суспільство

ФК «Полісся» (Ставки) вдруге поспіль завойовує Суперкубок Житомирської області з футболу

2 May 2019, 13:04

Футбольний клуб «Полісся» із села Ставки став володарем Суперкубку Житомирської області з футболу. 1 травня підопічні Олега Целованського на стадіоні «Авангард» у Новограді-Волинському визначили долю трофею у матчі проти ФК «МАЛ» (Коростень).

Гравці «Полісся» повели у рахунку вже на другій хвилині гри. Після розіграшу кутового Віталій Дудар відправив м’яч у сітку воріт суперника після скидки від партнера, який виграв верхову дуель у захисника коростенького «МАЛу».


Дощова погода значно спростила загальний малюнок гри, і після забитого м’яча гравці команди зі Ставків відійшли в оборону, зрідка вибігаючи в контратаки. До свистка арбітра, який сповістив про завершення першої половини зустрічі, рахунок на табло так і не змінився.

Вдруге «Поліссю» вдалось забити на 59 хвилині зустрічі. У швидкій контратаці Олександру Набільському вдалось звільнитись від опіки центрального захисника «МАЛу» Ігоря Черепанського і дальнім ударом хавбек команди із села Ставки відправив м’яч точнісінько у кут воріт, в той час як воротар коростенців виявився абсолютно безсилим.

Після другого забитого голу гравці «МАЛу» взяли ворота суперника в справжнісіньку облогу. Але підопічним Олега Целованського вдалось вистояти і зберегти свої ворота в недоторканності. Фінальний свисток рефері зафіксував впевнену перемогу «Полісся» 0:2 і команда зі Ставків вдруге поспіль завойовує Суперкубок Житомирської області з футболу.

«Ми почали підготовку ще 19 лютого. Ми ще в той момент розуміли, що Суперкубок і старт сезону - це основна задача, до якої ми готуємось. Відповідно, з 19 лютого усі турніри, які ми провели, були підготовкою до цього матчу і матчу, який відбудеться в суботу. Щодо установки на гру, то виходячи із погоди, виходячи зі стану поля, газону, ми розуміли, що в даній ситуації атакувати буде важко. Ми прекрасно розуміли, що за таких погодних умов захищатись на порядок легше і краще. Тому установка в роздягальні була такою: в перші 15-20 хвилин високий пресинг із бажанням забити гол. Слава богу, в нас це вийшло. А потім ми перелаштувались по рахунку, з першої до останньої хвилини контролювали гру і довели її до логічного завершення», - розповідає головний тренер ФК «Полісся» (Ставки) Олег Целованський.

Голова Житомирської обласної федерації футболу Руслан Павлюк переконаний, футбольні традиції регіону відроджуються і матчі такого рівня цьому сприяють.

«Вже доброю традицією стає проведення матчу за Суперкубок на початку сезону в нашій області. Це дві найкращих команди минулого року, сьогодні вони продемонстрували футбол високого рівня. Звичайно, погода трохи завадила показати всі свої сили, але для нас приємно, що навіть в таку погоду наша федерація справилась із таким навантаженням. Дякуємо місту Новоград-Волинський, керівництву міста, керівництву стадіону, що пішли нам на зустріч і допомогли організувати такий матч», - каже голова Житомирської обласної федерації футболу Руслан Павлюк.

Окрему увагу Руслан Павлюк звернув і на роботу із вболівальниками, яка є одним із пріоритетів роботи федерації.

«Хотілося б трішечки підкреслити, що все-таки командам нашим, особливо лідерам, треба працювати із вболівальниками. Треба працювати із фанатами, бо футбол не лише для організаторів, не лише для футболістів, а в першу чергу для вболівальників, і сьогодні таке велике місто, як Коростень повинно обов’язково мати повноцінний, професійний фан-рух. Так як має його сьогодні Новоград-Волинський, хотілось би, щоб такий рух мав Бердичів і інші всі міста. А сьогодні ми бачимо, що невелике село приїхало із більшою емоційною підтримкою, ніж міста великого значення. Для нас це надважливо. Наша федерація готова включатись в роботу і сприяти містам організовувати такі заходи», - каже Руслан Павлюк.

Попри дощову погоду, загалом за матчем на Суперкубок спостерігали більше сотні глядачів.

Як повідомляв Житомир.info, знімальна група сайту транслювала матч Суперкубку Житомирської області з футболу 2019 у прямому ефірі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ставки Коростень "Мал" "Полісся" футбол  
Матеріали по темі