Місто

Житомиряни пропонують створити на базі кінотеатру «Космос» дитячий центр, у міськраді дякують і вивчають питання

2 May 2019, 15:01

Влада Житомира вивчає питання використання приміщень кінотеатру «Космос» в різних цілях, в першу чергу, на користь громаді міста.

Про це йдеться у відповіді заступника мера Житомира Вікторії Краснопір на петицію «Створення дитячого центру розвитку та дозвілля на базі кінотеатру «Космос».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Ольги Вознюк 11 березня 2019 року була опублікована на сайті Житомирської мерії та вже 17 квітня набрала необхідну кількість голосів.

«Пропоную на базі старого кінотеатру «Космос» створити сучасний центр дитячої творчості та сімейного дозвілля. Оскільки наш район є чи не єдиним зеленим острівком природи на Польовій, і так як тут зона матерів та дітей, які гуляють тут у великій кількості, поряд є ігровий майданчик «Рудь» і багато гарних алей та газонів, пропоную логічне продовження. Будівлю старого кінотеатру «Космос» відремонтувати і створити на її основі Центр дитячого розвитку та сімейного дозвілля. Так як площа кінотеатру досить велика, тут можна розмістити багато гуртків: наприклад, сучасну музичну студію (не класичну музшколу, а студію сучасного вокалу, вміння грати на сучасних музичних інструментах, гурток юного ді-джея), сучасну дитячу театральну студію з можливістю подальших дитячих вистав, студію створення м'яких іграшок розпису на дереві, гурток з техніки декупажу, тощо... Обов'язково створити дитяче кафе-кондитерську (ніякого алкоголю, тільки сімейне дозвілля). Вважаю, що створення такого центру вирішить питання по дозвіллю дітей, що вештаються місцевими дворами, а також збереже нашу зону в якості зеленого острівку дитинства. Я проти всіляких адмін- та бізнесцентрів, проти десятків припаркованих авто службовців та інших ознак ділового життя. Збережемо нашу зону навколо фонтану «Космонавт» та кінотеатру «Космос» у якості сімейної зони!», - йдеться у тексті петиції.

«Уважно ознайомившись з Вашою петицією щодо створення на базі кінотеатру «Космос» сучасного центру дитячої творчості та сімейного дозвілля, в першу чергу висловлюємо Вам подяку за небайдужість до питань соціальної політики в місті Житомирі, направленої на розвиток молодіжного руху, створення сприятливих умов для змістовного та повноцінного відпочинку дітей, сім’ї, молоді. На даний час міською владою цьому напрямку роботи приділяється багато уваги. Проекти громадських організацій міста по організації дозвілля громадян успішно реалізовуються за рахунок коштів Бюджету участі, відповідних Комплексних цільових програм управління культури, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, департаменту освіти міської ради.

За дорученням міського голови профільними виконавчими органами міської ради вивчається досвід інших міст України щодо раціонального використання приміщень колишніх кінотеатрів, зокрема міст Одеса та Київ. Цікавим передовим досвідом є створення на базі колишніх кінотеатрів музею «Експериментаріум». Основними напрямками діяльності таких музеїв є створення інтерактивних експозицій, проведення екскурсівй, навчально-розважальних програм, робота дитячих гуртків та студій в напрямку сучасного мистецтва (музичного, вокального, хореографічного, театрального, образотворчого), створення магазину іграшок і цікавих подарунків, проведення дитячих днів народжень тощо. Одним із пріоритетів Концепції інтегрованого розвитку міста є «Активне місто», який передбачає створення середовища для самореалізації та змістовного дозвілля.

Наразі виконавчими органами міської ради вивчається питання використання приміщень кінотеатру «Космос» в різних цілях, в першу чергу, на користь громаді міста. Ваше бачення буде враховане при розробленні концепції використання даного об’єкту нерухомості», - зазначається у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2019 року під час громадських обговорень змін положень до бюджету участі секретар Житомирської міськради зазначала, що на базі кінотеатру «Космос» може бути створений інтерактивний музей для дітей.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція кінотеатр "Космос"  
Матеріали по темі