Місто

​Заступник міністра показав ескізи майбутнього Палацу спорту в Житомирі

2 May 2019, 17:02

У Житомирі побудують сучасний Палац спорту на 3000 місць з модульним покриттям, яке можна буде змінювати в залежності від функціонального призначення. Наразі тривають проектні роботи.

Про це 2 травня на своїй сторінці у соцмережі повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«У Житомирі побудують сучасний Палац спорту на 3000 місць.Його планують побудувати на пустирі на Старому бульварі, поруч з міським парком. Спорткомплекс буде мати арену з модульним покриттям, яке можна змінювати в залежності від функціонального призначення - наприклад, трансформувати спортивну арену в концертний майданчик з величезною сценою. В новому Палаці спорту передбачено проведення тренувань та змагань міжнародного рівня з міні–футболу, баскетболу, волейболу, гандболу, бадмінтону. Також буде передбачено відокремлений простір для тренувань та змагань з усіх видів боксу та боротьби», - йдеться у дописі заступника міністра.

За словами чиновника, проектні роботи мають закінчитися до кінця поточного року, після чого має розпочатися будівництво.

Нагадаємо, 15 квітня 2019 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради за 1,5 млн грн замовило проект будівництва Палацу спорту на Старому бульварі у Житомирі. Проект виконує ТОВ «Сервісний центр нерухомості» - житомирська фірма, яка спеціалізується на здійсненні діяльності у сфері архітектури. Керівник – Паламарчук Андрій Олександрович, засновник – Пустовіт Олексій Феліксович. Розмір статутного капіталу – 5 тис. грн.

24 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, на якому етапі нині перебуває реалізація проекту будівництва Палацу спорту.

«Сьогодні у нас є ще проект по будівництву Палацу спорту: я вчора був ще в двох міністерствах у Києві, якщо зараз все відпрацюємо, то нам на цей рік вже можливо надасть держава 50-60 мільйонів гривень на початок. Зараз вже проект відпрацьований по будівництву Палацу спорту», - розповів Сергій Сухомлин.

25 квітня проект будівництва Палацу спорту в Житомирі відправили на експертизу, яка коштуватиме майже 300 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, проектні пропозиції від архітектурних бюро для будівництва мультифункціонального спорткомплексу на Старому бульварі приймали до квітня 2018 року. У травні 2018 департамент містобудування оприлюднив проектні пропозиції майбутнього спорткомплексу в житомирському парку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Палац спорту парк проект  
Матеріали по темі