Події

У Житомирському районі проживали камерунці-нелегали, які приїхали до України під приводом навчання

3 May 2019, 09:54

У Житомирській області тривають заходи з виявлення нелегалів, у рамках яких правоохоронці затримали трьох кавказців, які обкрадали автомобілі на парковці біля торговельно-розважального центру, а також виявили двох камерунських студентів-нелегалів.

Про це 3 травня повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

«Триває проведення спільних заходів поліції і міграційної служби з виявлення осіб, які незаконно або з порушеннями законодавства перебувають в Україні. Упродовж відпрацювань зареєстровано майже понад півтисячі правопорушень, учинених іноземцями. Традиційно у ході проведення профілактичних заходів увага поліцейських зосереджена на виявленні правопорушень і злочинів вчинених як іноземцями, так і відносно них. Слід зазначити, що більшість з скоєних іноземцями протиправних діянь – це крадіжки чужого майна», -повідомляють в поліції.

Так, 17 квітня на парковці біля торговельно-розважального комплексу в Житомирі поліцейські затримали трьох кавказців під час спроби крадіжки з чужої автівки. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження. У ході перевірок законності перебування іноземних громадян на території України виявилось, що лише один із них має дійсну посвідку на проживання у нашій державі. Відносно двох інших було прийнято рішення про примусове повернення до країни походження, однак після закінчення досудового розслідування і, у разі доведення вини, відбування визначеного судом покарання за вчинений злочин.

Серед інших результатів роботи поліції – виявлення у Житомирському районі двох громадян Республіки Камерун. 27-ми та 28-річні чоловіки проживали у передмісті з порушенням міграційного законодавства.

«Попередньо з’ясовано, що обидва іноземці прибули до нашої держави під приводом навчання. Згодом під час відпрацювань було виявлено їх проживання не за визначеним місцем реєстрації і з перевищенням строків легального перебування в Україні. За таких обставин відносно правопорушників складені адміністративні протоколи за ст.203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нині ж до суду направлені подання про примусове видворення чоловіків та заборону в’їзду до України строком на 3 роки», - розповів т.в.о. начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП Житомирщини Олексій Рубан.

Загалом же, станом на 2 травня, поліцейські виявили 516 учинених іноземцями адміністративних правопорушень. Усі вони пов’язані з ігноруванням правил перебування іноземних громадян в Україні. За результатами проведених перевірок відносно 46 з них за клопотанням поліції уже прийняті рішення про примусове повернення до країн громадянства, 8 особам заборонено подальший в’їзд в Україну, ще 4 – скорочено строк перебування у нашій державі.

Нагадаємо, упродовж березня 2019 року в Житомирській області виявили 15 іноземців-нелегалів, яких примусово повернуть додому.

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня 2019 року СБУ в Житомирській області затримала жителя Коростишева, якого розшукував Інтерпол за організацію міграції нелегалів до країн ЄС. Чоловік як раз повернувся в Україну, щоб виготовити собі фальшиві документи на інше ім’я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нелегал іноземець Камерун поліція  
Матеріали по темі