Події

Троє молодиків, яких підвозив житомирянин, відібрали його Volkswagen

4 May 2019, 15:40

Троє молодиків, яких підвозив житомирянин на своєму «Фольксвагені», з погрозами застосування до нього насильства заволоділи автівкою. Поліцейські оперативно розшукали транспортний засіб і затримали двох зухвальців. Їх поплічника наразі розшукують. Розпочато кримінальне провадження.

Про це 4 травня інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Уранці 3 травня до Житомирського відділення поліції звернувся 26-річний житель обласного центру. Чоловік розповів, що минулої ночі на своєму «Фольксвагені» взявся підвезти наглядно знайомого молодика за місто, а дорогою уже на виїзді з Житомира підібрали ще двох його знайомців. Раптом пасажири із погрозами застосування фізичного насильства наказали керманичу зупинитись. Врешті у чоловіка відібрали транспортний засіб разом із ключами та документами. Як тільки потерпілий дістався до обласного центру, то одразу ж звернувся до правоохоронців», - йдеться у повідомленні.

«На місце події виїхали оперативники карного розшуку та працівники сектору реагування патрульної поліції. Під час відпрацювання території на одній з вулиць с. Сонячного був помічений схожий за ознаками автомобіль «Фольксваген» і двоє парубків біля нього. У ході спілкування з поліцейськими останні спробували розповісти про нібито придбання транспортного засобу, однак врешті заплутались у власних показах», - розповів начальник Житомирського відділення поліції Сергій Крошко.

За таких обставин для документування події у село прибула слідчо-оперативна група поліції. Автомобіль потерпілого вилучено.

«За обґрунтованою підозрою у причетності до протиправних діянь у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України були затримані 19-річні молодики, обидва жителі Житомирського району. Один із них раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку. Особа третього їх поплічника уже встановлена, підозрюваного у причетності 30-річного житомирянина наразі розшукують оперативники. Попередня кваліфікація - ч.3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. У рамках кримінального провадження з’ясовуються усі обставини вказаної події, а затримані парубки перевіряються на причетність й до інших правопорушень», - розповіли у поліції.

За чинним законодавством молодикам може загрожувати від 7 до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростені 15 квітня 2019 року троє хлопців побили киянина та викрали автомобіль.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Фольксваген поліція крадіжка  
Матеріали по темі