Політика

У Житомирі 9 травня планують провести російську акцію «Безсмертний полк»

6 May 2019, 12:16

У Житомирі 9 травня на майдані Перемоги планують провести російську акцію «Безсмертний полк».

Розклад акцій «Безсмертний полк» і святкових заходів в регіонах України 9 травня 2019 року опублікований на сайті «Безсмертний полк України».

Зокрема, у Житомирі «урочисті заходи» мають відбутися на майдані Перемоги о 9.00 год.

У Нацполіції нагадали, що згідно із ч. 1 ст. 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», заборонено використання, поширення та публічне використання комуністичної та нацистської символіки, у тому числі і георгіївської (гвардійської) стрічки. За порушення вказаного Закону передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.


Нагадаємо, за наполяганням члену виконкому, першого заступника голови обласної організації Опозиційного блоку, екс-«регіонала» Андрія Дяченка до плану заходів до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні включили урочисту ходу 9 травня від майдану Перемоги до монумента Слави.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в Житомирі урочиста хода до монумента Слави за участі ветеранських та громадських організацій міста була прописана у плані заходів міської ради, у 2018 – вже ні: зазначалося лише покладання квітів до монументу Слави. Втім, 9 травня 2018 року кількасот людей зібралися біля пам'ятного знаку на майдані Перемоги та рушили до монумента Слави: штовхалися, співали про «страну огромную» і несли прапор «На Москву».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 9 травня акція  
Матеріали по темі