Місто

Мер спростував чутки про передачу землі в житомирському гідропарку під будівництво котеджів

6 May 2019, 14:59

Житлових будинків у гідропарку ніхто будувати не буде. Це рекреаційна зона і крапка.

Про це 6 травня мер Сергій Сухомлин заявив на своїй сторінці у Facebook.

«Якщо коротко, то у 2008 році документи на землі у гідропарку були виготовлені з грубими порушеннями і невідповідністю цільовому призначенню (02.01 Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд). Ми вирішили виправити ці помилки. Якраз на минулій сесії надали дозвіл на відведення цих земельних ділянок КП «Парк» з метою приведення документів у відповідність до чинного законодавства, зокрема і змінити цільове призначення. 07.01 Для будівництва та обслуговування об'єктів рекреаційного призначення. Зараз готуємо решту документів, після чого нове цільове призначення відображатиметься і в публічній кадастровій карті», - написав Сухомлин.

Скріншот додатку до рішення сесії Житомирської міської ради від 23 квітня 2019 року.

Зазначимо, що 30 квітня була подана петиція «повернення цільового призначення земель гідропарку м.Житомира, недопущення їх приватизації»: автор запевняв, що 43,5 га земель гідропарку підготовлено під продаж для будівництва котеджів.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2015 року громадські активісти розбиралися із будівництвом житлових будинків на території гідропарку: тоді в обласній прокуратурі розповідали, що є ухвала суду про припинення будівництва але її виконання має контролювати державна виконавча служба. В лютому 2016 року рішенням Житомирського обласного апеляційного суду було знято заборону на забудову земельних ділянок в районі гідропарку та водоканалу. Один із будинків у гідропарку належав сину колишнього депутата Житомирської міської ради Сергія Мірошнікова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк земля Сухомлин  
Матеріали по темі