Місто

Чи підтримують житомиряни проведення ходи до монумента Слави у День перемоги

6 May 2019, 18:36

У Житомирі ходу в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні включили до офіційного плану заходів на 9 травня. Шлях пролягатиме від майдану Перемоги до монумента Слави. Чи підтримують таку ходу, або ж, навпаки, вважають це недоречним, запитуємо у житомирян.


«Я підтримую, і скажу вам по старій звичці. Я розумію, що ми йдемо до Європи, і новий президент, але ще не всі на це налаштовані. Дивилася телевізор, новини, то ще багато знатних людей, які хочуть уважити своїх батьків», - відповідає Анна.

«Дивлячись в якому форматі це все проводиться. З точки зору вшанування людей, які брали участь у війні, я вважаю, що це правильно, але з іншого боку те, що ми бачимо зі сторони проросійської активності в цьому напрямку, це проблематичне питання », - каже Богдан.

«Це частина нашої історії, тому чому б ні. Ветеранів залишилось дуже мало, і вони потребують нашої шани і подяки», - ділиться Тетяна.

«У мене дід воював, чому б не піти. Як має проводитись? Та як колись паради проводились, люди зібралися і пішли. Я чув, що є пропозиція проводити ходу з фото тих, хто загинув в АТО, теж правильно», - зауважує Юрій.

«Взагалі моє ставлення позитивне, адже це все-таки перемога, достатньо серйозна і масштабна, а повністю віддавати її Росії, як на мене, не дуже коректно, адже Україна також брала активну участь. Мені знається, що потрібно уважити своїх предків. В цьому брати участь можуть всі, хто поважає це свято, а мені здається, що таких людей достатньо багато», - розповідає Дмитро.

«Я була в Канаді, і на одній вулиці там живуть і поляки, і росіяни, і українці, і німці. Воно все там узгоджується, і немає ненависті, а просто один до одного посміхаються, відносяться з повагою і з людяністю, це найголовніше. У кожної людини своя духовність і, як кажуть, своя правда», - говорить Анна.

Нагадаємо, за наполяганням члена виконкому, першого заступника голови обласної організації Опозиційного блоку, екс-«регіонала» Андрія Дяченка, до плану заходів до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні включили урочисту ходу 9 травня від майдану Перемоги до монумента Слави. Також у центрі Житомирі цього дня планують провести російську акцію «Безсмертний полк».

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в Житомирі урочиста хода до монумента Слави за участі ветеранських та громадських організацій міста була прописана у плані заходів міської ради, у 2018 – вже ні: зазначалося лише покладання квітів до монументу Слави. Втім, 9 травня 2018 року кількасот людей зібралися біля пам'ятного знаку на майдані Перемоги та рушили до монумента Слави: штовхалися, співали про «страну огромную» і несли прапор «На Москву».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День перемоги День примирення хода опитування  
Матеріали по темі