Суспільство

На полі у Житомирській області пошуківці знайшли останки ще двох солдатів Червоної армії

7 May 2019, 09:30

У Бердичівському районі Житомирської області пошуківці знайшли останки двох солдатів Червоної армії.

Про це у Facebook 6 травня повідомило Історико-патріотичне об’єднання «Пошук».

«6 травня група ІПО «Пошук» проводила польові роботи в Бердичівському районі. За підсумками дня було виявлено двох солдатів РСЧА з оборонних боїв липня 1941 року. У першого солдата було виявлено каску СШ-39, протигаз, саперну лопатку, ложку, складаний ножик з ініціалами МП і смертний медальйон зразка 1925 роки (ладанка). Останки лежали в хаотичному порядку і частково були пошкоджені плугом», – йдеться у повідомленні.

У другого солдата була виявлена фляга, лопатка, елементи амуніції і залишки листа з текстом. Недалеко від цих солдатів було виявлено каску СШ-39 з половиною черепа всередині, інших останків солдата виявлено не було.

Медальйон і лист відправлено на експертизу.

Також в Історико-патріотичному об’єднанні «Пошук» Житомир.info повідомили, що 10 травня 2019 року в селі Іванківці Бердичівського району відбудеться урочисте поховання останків 10 солдатів РСЧА, які загинули в боях за Бердичів в липні 1941 року.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2019 року поблизу села Броники Новоград-Волинського району пошуківці знайшли роздроблені останки загиблого в 1941 році солдата, а поряд – радянські та царські монети.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошук загиблий солдат  
Матеріали по темі