Влада

Хмельницькі та житомирські екологи їздили на Понінківську фабрику та побачили «прозорі» скиди в річку

7 May 2019, 12:22

Екологи Хмельниччини та Житомирщини провели спільне обстеження очисних споруд Понінківської картонно-паперової фабрики.

Про це 6 травня повідомив сайт Хмельницької облдержадміністрації з посиланням на свій департамент природних ресурсів та екології.

«3 травня 2019 року було проведено спільне обстеження очисних споруд ТОВ «ПКПФ-Україна» та місця скиду стічних вод у річку Хомора. Обстеження проводилося з метою контролю виконання п.3 протокольного рішення спільного засідання Хмельницької та Житомирської регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та виконання заходів, визначених Комісією з питань ТЕБ та НС Хмельницької ОДА.

Участь у перевірці взяли директор Департаменту природних ресурсів та екології Тетяна Дзюблюк, заступник директора Департаменту природних ресурсів та екології Руслан Якубаш, начальник управління екології Житомирської облдержадміністрації Оксана Ревенко, заступник начальника управління екології Житомирської облдержадміністрації Микола Семенюк, представники Полонської райдержадміністрації та Полонської міської ОТГ.

За інформацією Хмельницької ОДА, стічні води очисних споруд ТОВ «ПКПФ-Україна» «візуально прозорі, завислих речовин на дні річки Хомора не виявлено».

«Роботи по реконструкції очисних споруд ТОВ «ПКПФ-Україна» проводяться у відповідності до затвердженого плану-графіку. Вживаються заходи щодо проведення оцінки впливу на довкілля реконструкції очисних споруд. Крім того, проведено обстеження реконструкції очисних споруд каналізації, продуктивністю 1000 м3/добу м. Полонне Полонського району Хмельницької області. Станом на 03.05.2019 року будівельні роботи завершені, проводяться заходи щодо нарощування активного мулу», - стверджують у департамент природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА.

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року в місті Баранівка з річки Случ виловили десятки мертвих сомів, коропів та лящів. Рибоохорона нарахувала понад 25 тис. екземплярів загиблої риби та звернулася до поліції. 16 квітня мер Новограда-Волинського передав керівництву Міністерства екології та природних ресурсів України вимоги щодо вирішення проблеми екологічних небезпек для басейну річки Случ. 30 квітня мер Баранівки Анатолій Душко написав у своєму фейсбук, що біля берегів річки Случ піна і риба зверху, раки лізуть із води.

Як повідомляв Житомир.info, 2 травня 2019, аби привернути увагу до забруднення Случі, люди перекрили трасу в Новоград-Волинському районі Житомирської області.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забруднення річка Случ Хомора Понінківська фабрика  
Матеріали по темі