Фоторепортаж

Мітинг-реквієм та покладання квітів на Вільському військовому кладовищі у Житомирі. Фоторепортаж

7 May 2019, 13:02

Житомиряни 7 травня вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни.

О 10 годині на Вільському військовому кладовищі, розташованому на проспекті Незалежності, 10, відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті та примирення, який відзначається в Україні 8 травня, а також до Дня перемоги над нацизмом.

Люди похилого віку, молодь та військові прийшли, щоб вшанувати пам'ять загиблих у Другій світовій. До могильних плит лягли гвоздики й бузок. Цього ж дня також вшанували пам'ять полеглих воїнів, похованих на Смолянському військовому кладовищі. Серед них багато загиблих учасників АТО та ООС.

Нагадаємо, на території Житомирської міської ОТГ 7, 8 та 9 травня 2019 року відзначають День пам’яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і 75 річницю вигнання нацистів з України. До травневих свят житомирські ветерани та учасники бойових дій мають отримають разові грошові виплати.

Як повідомляв Житомир.info, за наполяганням члена виконкому, першого заступника голови обласної організації Опозиційного блоку, екс-«регіонала» Андрія Дяченка, до плану заходів до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні включили урочисту ходу 9 травня від майдану Перемоги до монумента Слави. Також у центрі Житомирі цього дня планують провести російську акцію «Безсмертний полк».

Опитування житомирян, чи підтримують вони проведення ходи до монумента Слави у День перемоги, дивіться тут.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: загиблий військове кладовище покладання 9 травня  
Матеріали по темі