Влада

Мер Житомира дякує правоохоронцям за затриманого хабарника і збирається особисто боротися з корупцією

7 May 2019, 13:40

Мер Житомира Сергій Сухомлин подякував правоохоронцям, які затримали на хабарі начальника управління міської ради.

Про це він сказав у прямому ефірі 7 травня. Трансляція на Facebook велася з робочого кабінету мера в обідню пору.

«Хочу подякувати працівникам СБУ, Нацполіції та органам прокуратури за їхню роботу: вчора на хабарі був затриманий начальник управління міської ради. Мені трохи образливо, бо коли рік тому проводилися опитування і складалися рейтинги, то рейтинг Житомира був як місто з одним з найнижчих рівнів корупції в Україні... Чи поодинокі ці випадки (вимагання хабарів), чи ні – я не знаю, але є багато інформації і коли кажеш людині: пиши заяву, підемо з тобою в правоохоронні органи, то люди відмовляються, мабуть не вірять, що влада хоче щось змінити, чи не вірять правоохоронним органам. Але вчорашній випадок підтверджує, що правоохоронці готові відпрацювати на 100%», - сказав мер.

Нагадаємо, 6 травня з «відкатом» у 1 тис. доларів від переможця тендеру на проведення будівельних робіт був затриманий начальник управління житлового господарства Юрій Мостович.

Мер також згадав, що деякі депутати та активісти нарікали на високі зарплати працівників міської ради.

«Я рахую, що ці зарплати мають бути вищі за ринкові, тому що тут кожен день маєш справу з якимось дозвільним документом, тендером чи бюджетними коштами, спокус багато іноді виникає, тому у людей повинна бути нормальна зарплата. Я сьогодні збирав колектив, доніс до нього свою позицію із цього приводу й з інших і думаю, що 99% мене в цьому плані зрозуміли. Якщо хтось не зрозумів цього, то вони можуть подивитися вчорашні фото чи відео», - наголосив Сергій Сухомлин.

Мер збирається оприлюднити свій номер, за яким житомиряни зможуть повідомляти про факти вимагання хабарів.

«Я завтра дам інформацію – номер свого приватного телефону, який буде в мого помічника, і якщо хтось хоче звернутися з якимись фактами вимагання коштів чи якимись пропозиціями – пишіть туди, я готовий з вами зустрічатися у будь-який час, навіть у вихідні. Будемо доводити ситуації до того, щоб люди 100 разів подумали перед тим, як щось комусь запропонувати чи отримати хабар», - сказав Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 3 травня 2019 року мер Сергій Сухомлин в прямому ефірі на Facebook вирішив роз’яснити ситуацію з проектом майбутнього Палацу спорту та відповісти на коментарі щодо нього.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин хабар корупція  
Матеріали по темі