Місто

На військовому кладовищі у Житомирі сотні людей пом’янули бійців, які загинули на сході України

7 May 2019, 14:42

7 травня близько сотні людей із квітами зібрались на Житомирському військовому кладовищі. Вони прийшли, щоб вшанувати пам’ять військовослужбовців Збройних сил України, які загинули на сході України за час російської агресії.

Під час мітингу-реквієму поіменно згадали тих, хто загинув за час військових дій на сході України, а під час хвилини мовчання військовослужбовці відсалютували своїм полеглим побратимам.

Згодом, після хвилини мовчання та молитви, люди поклали квіти до могил військових та висловили свою шану родичам загиблих за незалежність та суверенітет України.


Нагадаємо, вранці 7 травня також відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів на Вільському військовому кладовищі, де вшановували загиблих в роки Другої світової війни. Фоторепортаж дивіться за посиланням.

Як повідомляв Житомир.info, за наполяганням члена виконкому, першого заступника голови обласної організації Опозиційного блоку, екс-«регіонала» Андрія Дяченка, до плану заходів до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні включили урочисту ходу 9 травня від майдану Перемоги до монумента Слави. Також у центрі Житомирі цього дня планують провести російську акцію «Безсмертний полк».

Відео про те, чи підтримують житомиряни проведення урочистої ходи до монумента Слави в День перемоги, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військове кладовище Смолянка загиблий АТО ООС військовий ЗСУ  
Матеріали по темі