Суспільство

У Житомирі на одне вакантне місце претендує один безробітний

7 May 2019, 15:54

Упродовж березня 2019 року в Житомирській області кількість зареєстрованих безробітних зменшилась на 4,5% і на кінець місяця становила 14,1 тис. осіб.

Про це, зокрема, йдеться в економічній доповіді «Про соціально-економічне становище Житомирської області», опублікованій на сайті головного управління статистики у Житомирській області.

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, упродовж березня збільшилась на 3,3% і на кінець місяця становила 3191 одиницю.

Цікаво, що у Житомирі на одну вакансію претендує стільки ж безробітних. А ось «лідером» за цим показником є Брусилівський район, де на одне вільне робоче місце – 28 безробітних.

«Навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію на кінець березня 2019 р. становило 4 особи проти 5 осіб на кінець лютого п. р. (на кінець березня 2018 р. – 4 особи). Значення цього показника коливалося від 1 особи на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) за даними Житомирського міського центру зайнятості до 28 осіб за даними Брусилівської районної філії», – йдеться у доповіді.

Скріншот з доповіді

Найбільше навантаження на одну вакансію на кінець березня 2019 р. спостерігалося серед законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів (управителів) (8 осіб).

Скріншот з доповіді

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня 2019 року Житомирський обласний центр зайнятості інформував, що лише п’ята частина випускників українських шкіл у 2018 році вирішила продовжити навчання у професійно-технічних закладах, а більшість обирає вузи, хоча на ринку праці затребуваними лишаються саме фахівці робітничих професій. Окрім невідповідності освіти запитам ринку праці, серед причин, через які молодим людям непросто знайти роботу, – низька адаптованість та підвищені очікування від роботи щодо престижу, розміру заробітку, характеру й умов праці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: безробітний вакансія статистика  
Матеріали по темі