Місто

Проведення Дня Європи у Житомирі під питанням: виконком не підтримав, бо погода погана, а грошей багато

8 May 2019, 13:38

Виконавчий комітет Житомирської міської ради не підтримав проект рішення про організацію та проведення святкових заходів до Всесвітнього дня вишиванки та Днів Європи, який був оприлюднений 7 травня.

Питання розглядали на черговому засіданні міськвиконкому 8 травня. У членів виконкому виникли питання щодо вартості організації святкувань – маже 400 тис. грн.

«Кошторис не розписаний, є тільки загальна сума. Чому на День Європи така велика сума витрат управління культури – понад 400 тис. грн? Наступне питання: чи враховувались погодні умови, адже майже всі заходи вуличні. Люди проігнорують більшість заходів, а кошти витратимо», - запитувала член виконкому Марія Бовсуновська.

Начальниця управління культури Ніна Рябенко відповіла, що заходи плануються заздалегідь, якщо буде дощ – зроблять накриття, але не проводити взагалі ці заходи управління культури не може.

«У плані заходів – флеш-моб і виставки, в основному, а витрати - більше 300 тис. грн. Чи не забагато це коштів на такі заходи? Тим більше за умови несприятливої погоди ці заходи не зможе відвідати багато людей», - наголошувала член виконкому Світлана Півоварова.

Начальниця управління культури пояснила деякі витрати.

«У кошторисі передбачено, що ми ставимо 28 фотозон країн ЄС, є облаштування сцени, стелимо спеціальний паркет для танцювального батлу, запрошуємо Влада Яму, який буде проводити майстер-клас та працюватиме як діджей»,- поінформувала Ніна Рябенко.

В результаті «за» проголосували лише 8 членів виконкому з 16 присутніх – рішення не прийняте (всього у складі міськвиконкому 25 осіб).

«Дякую за змістовну роботу», - іронічно прокоментувала результати голосування головуюча на засідання заступниця мера Світлана Ольшанська.

У проекті, який не підтримали члени виконкому було також заплановане проведення 17 травня форуму роботодавців та «Ярмарки вакансій». За ці заходи голосували окремо і їх проведення виконком підтримав.

Нагадаємо, 12 квітня управління культури Житомирської міської ради оголосило про проведення двох тендерів на організацію та проведення заходу до Дня Європи та на проведення тематичного фестивалю. Орієнтовна вартість обох тендерів в сумі складала 530 тис. грн. В результаті торгів переможцем тендеру на проведення заходу «День Європи» стала Наталія Пономарьова з пропозицією 347 тис. 794 грн і вона ж виграла тендер на організацію культурно мистецького фестивалю національних товариств, запропонувавши свої послуги за 141 тис. 351 грн. В результаті за обидва заходи управління культури має заплатити 489 тис. 145 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в 2018 році У Житомирі на відзначенні Днів Європи планували витратити майже 750 тис. грн. У рамках святкування на Михайлівській відбулася святкова хода «Житомир багатонаціональний», у якій взяли віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, мер Сергій Сухомлин, посадовці мерії та представники національно-культурних товариств міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком День Європи Рябенко  
Матеріали по темі