Влада

​Затриманих на хабарах працівників Житомирської міськради та облавтодору посадили під домашній арешт

8 May 2019, 16:45

За хабар у тисячу доларів чиновника Житомирської міськради посадили під цілодобовий домашній арешт, а посадовця філії Житомирського облавтодору, який взяв 28 тис. грн – під «нічний» домашній арешт.

Про міри запобіжного заходу для обох посадовців 8 травня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області (про чиновника міськради — тут, філії "Житомироблавтодору" - тут).

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди начальником одного з управлінь Житомирської міськради. У середу, 8 травня 2019 року, за результатом розгляду клопотання про обрання особі запобіжного заходу, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту», - інформує прокуратура.

Посадовця підозрюють в одержанні неправомірної вигоди на суму 1 тис. доларів США, що в еквіваленті становить майже 27 тис. грн. За таку суму чиновник пообіцяв приватному підприємцю не чинити тиску та не перешкоджати його господарській діяльності.

Нагадаємо, 6 травня 2019 року з «відкатом» у 1 тис. доларів від переможця тендеру на проведення будівельних робіт був затриманий начальник управління житлового господарства Житомирської міськради Юрій Мостович.

Посадовець філії Житомирського облавтодору, підозрюваний в одержанні хабаря на суму 28 тис. грн, перебуватиме під домашнім арештом щодня з 22.00 до 7 години ранку, — поінформували Житомир.infо у прес-службі прокуратури.

«8 травня 2019 року за участю процесуального прокурора прокуратури Житомирської області, розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу до в. о. начальника структурного підрозділу державного підприємства «Житомирський облавтодор», підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди. Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира до особи застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту», - йдеться у повідомленні.

В. о. начальника одного із територіальних дорожньо-ремонтних пунктів філії «Житомирська ДЕД» ДП «Житомирський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України» затримали під час одержання ним неправомірної вигоди на суму 28 тис. грн. Таку «таксу» посадовець встановив і вимагав від житомирянина за надання в оренду приміщень та прилеглої до них території без оформлення відповідних документів, — нагадує прокуратура.

Нагадаємо, 53-річного чоловіка затримали на робочому місці відразу після отримання ним вказаної суми.

За обома фактами триває досудове розслідування.

Як повідомляв Житомир.infо, у прямому ефірі 7 травня мер Житомира Сергій Сухомлин подякував правоохоронцям, які затримали на хабарі начальника управління міської ради.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хабарник прокуратура Мостович  
Матеріали по темі