Фоторепортаж

Люди з квітами, портретами загиблих військових та червоними прапори на майдані Перемоги у Житомирі. Фоторепортаж

9 May 2019, 10:24

Від ранку 9 травня на майдані Перемоги у Житомирі велелюдно: містяни зібралися на урочистості з нагоди Дня пам'яті і примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Люди тримають у руках букетики конвалій, бузку, троянди і гвоздики. Деякі стоять з плакатами та портретами військових, загиблих на сході Україні в зоні проведення АТО та ООС.

А близько 10:00 на майдані Перемоги кількасот людей, прихильники нині забороненої Компартії, розгорнули червоні прапори.

Нагадаємо, 9 травня після 8-ї години ранку на майдані Перемоги вже було кілька десятків правоохоронців, а постамент з танком оточили поліцейські автомобілі. Згодом почали відходити люди з портретами радянських військових, а одна жінка прийшла у пілотці, яку поліцейські попросили зняти. Також патріотично налаштовані громадяни принесли прапор з написом «На Москву», який у 2018 році встановлювали на танк, що стоїть на постаменті в центрі майдану.

Наш сайт веде пряму трансляцію з майдану Перемоги.

Як житомиряни 9 травня на майдані Перемоги готувалися до пішої ходи – дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку з масовими заходами 9 травня 2019 року в Житомирі з 09 год 30 хв до 12 год 00 хв 9 травня 2019 року буде перекрито рух транспортних засобів по вулиці Леха Качинського, ще на п’яти вулицях рух обмежили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День перемоги День примирення хода майдан Перемоги  
Матеріали по темі