Події

Митний пост «Житомир-центральний» знову «прославився» хабарником – затримали в.о. керівника

11 May 2019, 18:22

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводження співробітників головного управління по боротьбі з корупцією СБУ викрили факт одержання неправомірної вигоди керівником митного поста «Житомир-центральний» Житомирської митниці ДФС.

Про це 11 травня повідомляє Державне бюро розслідувань.

«За попередньою інформацією, виконувач обов’язків начальника митного поста вимагав та отримав 1300 доларів США за нестворення його підлеглими штучних перешкод під час митного оформлення пиломатеріалів. Сьогодні, 11 травня 2019 року, вказаний посадовець під контролем правоохоронних органів через посередника одержав другу частину раніше обумовленої ним неправомірної вигоди в розмірі 900 доларів США. Після отримання коштів його затримали в порядку ст. 208 КПК України», - йдеться у повідомленні.

Затриманому готується повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини, посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Згодом прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України повідомила про події, що передували затриманню.

«Установлено, що в березні 2019 року посадовець висунув вимогу представнику приватного товариства про передачу йому щомісячно грошових коштів з розрахунку 100 доларів США за один розмитнений у зоні діяльності митного посту контейнер з пиломатеріалами. 4 квітня 2019 року посадовець отримав під контролем правоохоронних органів перші 400 доларів США за нестворення штучних перешкод при оформленні 4 контейнерів», – інформують у військовій прокуратурі.

Нагадаємо, 4 травня слідчі територіального управління ДБР, розташованого в Хмельницькому, затримали начальницю митного посту «Житомир-центральний» Ганну Панчул під час отримання 400 доларів США – однієї з частин неправомірної вигоди загальною сумою у 1650 доларів США. За даними слідства, начальник митного посту з двома підлеглими систематично вимагали та отримували гроші від представників підприємств, що надають брокерські послуги.

Панчул відсторонили від посади, а на її місце призначили виконувача обов’язків начальника митного поста «Житомир-центральний», якого 11 травня за аналогічних обставин затримали вже слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві.

Як повідомлявЖитомир.info, прес-служба СБУ 3 травня 2019 року інформувала, що співробітники головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ викрили на хабарах начальника сектору управління адміністрування митних платежів, керівника та головного державного інспектора одного з митних постів Житомирської митниці Державної фіскальної служби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця ДБР хабар  
Матеріали по темі