Економіка

У житомирській ветлікарні надавали безкоштовні послуги та платили зайву зарплату – аудитори виявили порушень майже на 0,5 млн грн

13 May 2019, 12:22

Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Житомирі за період з 01.01.2015 по 31.12.2018 виявили фінансових порушень, що призвели до недоотримання та втрат фінансових ресурсів, на загальну суму 478,8 тис грн.

Про це 13 травня повідомила прес-служба Державної аудиторської служби України.

«Під час ревізії встановлено, що ветлікарня, коштом загального фонду здійснила видатки на оплату праці працівників, залучених до надання платних послуг, коштів на загальну суму 229,1 тис. грн. Через безоплатно надані послуги, які надаються на платній основі, ветлікарня недоотримала власних надходжень на суму 221,6 тис. грн. Поряд з цим установлено незаконні витрати коштів через зайву виплату заробітної плати, відшкодування вартості комунальних послуг, спожитих орендарями, в занижених обсягах тощо. Загальна сума порушень склала 28,1 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Аудитори зазначають, що завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено відшкодування встановлених порушень коштів на суму 349,8 тис. грн.

«За недотримання законодавства з фінансових питань 1 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності. Керівнику об’єкта контролю надіслано вимоги щодо усунення виявлених порушень. До ветлікарні застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи», – резюмує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, 3 травня 2019 року прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській інформувала, що впродовж січня-березня 2019 року аудитори забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 4,9 млн грн. За недотримання законодавства 22 посадових осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитори кошти втрати відшкодування міська державна лікарня ветеринарної медицини  
Матеріали по темі