Влада

Мер Житомира зобов’язав робочу групу до 20 травня надати пропозицію щодо нової назви стадіону «Спартак»

13 May 2019, 14:06

Спеціально створена робоча група до 20 травня 2019 року повинна надати пропозицію щодо нової назви реконструйованого стадіону на вулиці Князів Острозьких, 79-а.

Про це, зокрема, йдеться у розпорядженні Житомирського міського голови від 10 травня «Про організацію підготовки до відкриття реконструйованого стадіону СДЮСШОР з футболу «Полісся» за адресою вул. Князів Острозьких, 79-а».

Як відомо, за вказаною адресою знаходиться стадіон «Спартак», який нині перебуває на фінальному етапі реконструкції.

З метою належної підготовки до відкриття стадіону та «підвищення іміджу Житомира як спортивного міста» мер розпорядився утворити організаційний комітет. Згідно з додатком, очолив його сам міський голова.

Один із пунктів розпорядження стосується утворення робочої групи з розроблення пропозицій щодо назви реконструйованого стадіону. У додатку до документа зазначено, що головою робочої групи стане Марія Місюрова, яка вже з 14 травня перейде на посаду заступника міського голови.

Робоча група повинна «забезпечити формування пропозицій назви вказаного спортивного об’єкта та організувати вивчення громадської думки щодо назви відповідно до Статуту Житомирської міської об’єднаної територіальної громади. Надати узгоджену пропозицію до організаційного комітету для врахування при підготовці проекту рішення виконавчого комітету міської ради у термін до 20 травня 2019 року».

Також, відповідно до розпорядження, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради має розробити проект рішення виконкому міськради про проведення на оновленому стадіоні щорічного міського дитячо-юнацького футбольного турніру пам’яті загиблого військовослужбовця Дмитра Рудя та внести його на розгляд виконкому до 23 травня 2019 року.

Нагадаємо, майбутнє перейменування стадіону «Спартак», реконструкцію якого обіцяли завершити в травні поточного року, на позачерговому засіданні міськвиконкому 10 травня 2019 року анонсував Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. Він розповів про намір провести опитування громадян, щоб визначитися з новою назвою стадіону «Спартак». 11 травня прес-служба Житомирської міської ради інформувала, на якому етапі реконструкція стадіону «Спартак», публікуючи відповідні фото. Також у міській раді закликали житомирян долучитися до вибору нової назви стадіону (надати свої пропозиції можна ТУТ.)

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2017 року на повторних торгах тендер на реконструкцію стадіону виграла житомирська фірма «Комунальник». 19 березня 2018 року мер Сергій Сухомлин повідомив про початок реконструкціїстадіону «Спартак». На початку жовтня 2018 року начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов говорив, що після змін та коригування проекту вартість реконструкції стадіону станом на 15.08.2018 становила 45 млн 577 тис. 888 грн, з них будівельні роботи – 34 млн грн. На сесії 7 лютого 2019 року депутати проголосували за виділення на реконструкцію стадіону «Спартак» ще 7,6 млн грн, а до цього вже заплатили 22 млн грн. 25 лютого мер Сергій Сухомлин повідомив, що в режимі реального часу спостерігатиме за реконструкцією стадіону «Спартак». 1 березня 2019 року, прес-служба Житомирської міської ради повідомляла, що на стадіоні «Спартак» повністю виконанні роботи з підготовки основи під штучне покриття, з улаштування фундаментів під трибуни, влаштовано монолітні фундаменти під цифрове табло та коментаторську кабіну, виконано монтаж каркасу коментаторської кабіни тощо. Який вигляд стадіон мав 4 квітня 2019 року, дивіться у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон "Спартак" реконструкція перейменування розпорядження  
Матеріали по темі