Події

​Поліція розслідує виплату коштів за спортмайданчики у Житомирі, які не побудували

14 May 2019, 13:47

Слідче управління ГУНП в Житомирській області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 19.03.19, за ознаками кримінального порушення, передбаченого ч.3 ст.191 ККУ – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним, шляхом зловживання службовим становищем. Мова йде про розтрату управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради коштів, які передбачалися на будівництво чотирьох спортивних майданчиків у місті.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Корольовського райсуду м. Житомира від 7 травня 2019 року, опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень.

«До суду звернувся слідчий з клопотанням, в обґрунтуванні якого зазначив, що у період з грудня 2018, службові особи УКБ Житомирської міської ради за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Перфект Білдінг», зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3, при виконанні умов договорів підряду, предметами яких є будівельні роботи по об`єктах: реконструкція спортивних майданчиків по вул. Короленка, 4, вул. Героїв Десантників, 11, вул. Покровська, 153-155, вул. Бальзаківська, 2 в м. Житомирі, заволоділи бюджетними коштами, чим завдали державі шкоди в розмірі, що на даний час встановлюється», - йдеться в матеріалах суду.

Досудовим розслідуванням, встановлено, що упродовж 14 та 17 грудня 2018 року управління капітального будівництва уклало чотири договори підряду з ТОВ «Перфект Білдінг» на загальну суму 5 млн 30 тис. 919,06 грн на реконструкцію спортивних майданчиків за чотирма адресами в місті.

Скрін з ресурсу DoZorro

А вже 26 грудня 2018 на рахунок фірми-підрядника були здійснені чотири перекази грошових коштів, загальною сумою 1 млн 777 тис. 201,25 грн з призначенням платежів «оплата за виконані роботи».

Скрін з Єдиного реєстру судових рішень

Наприкінці березня 2019 року слідчі провели обстеження вказаних адрес і з’ясували, що роботи, зазначені в актах виконаних робіт, фактично не виконані, а матеріали, включені до цих актів, на об`єктах будівництва відсутні, роботи по будівництву не проводяться.

Тож слідчі ГУНП в області в рамках досудового розслідування звернулися до суду з клопотанням щодо проведення судової будівельно-технічної експертизи. І 7 травня 2019 року слідчий суддя Корольовського райсуду своєю ухвалою це клопотання задовольнив.

У коментарі Житомир.info 14 травня 2019 року начальник управління капітального будівництва Житомирської міськради В’ячеслав Глазунов розповів, що за усіма вказаними адресами, окрім однієї, проводяться будівельні роботи і деякі уже перебувають на стадії завершення.

«На усіх спортивних майданчиках на даний час тривають будівельні роботи, окрім одного, де потрібно узгодити роботи з існуючими комунікаціями. За деякими адресами будівництво уже на завершальній стадії, решта в роботі, наприклад, на Покровській виконано близько 50% робіт», - розповів В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, на початку листопада 2018 року Житомир отримав 4 млн 977 тис. 577 грн на реконструкцію спортмайданчиків, з яких: 1 млн 472,021 тис. грн – на реконструкцію спортмайданчика по вул. Покровська, 153/155; 1 млн 587,338 тис. грн – на реконструкцію спортмайданчика для ігрових видів спорту по вул. Героїв Десантників, 11; 1 млн 90,904 тис. грн – на реконструкцію спортмайданчика по вул. Короленка, 4; 827,314 тис. грн – на реконструкцію баскетбольного майданчика по вул. Бальзаківська, 2.

Тоді ж начальник управління капітального будівництва Житомирської міськради В’ячеслав Глазунов розповів Житомир.info, чи встигнуть до кінця року використати дані кошти за призначенням.

«Ми оголосимо тендер на реконструкцію майданчика по вулиці Героїв Десантників, а інші будуть за договірною процедурою, бо там суми менше 1,5 млн грн. Плануємо в цьому році почати роботи, щоб не втратити кошти субвенції, але об’єкти будуть перехідними на 2019 рік», - прокоментував начальник УКБ 22 листопада 2018 року.

А вже 14 грудня управління уклало перший договір з підрядником – київською фірмою ТОВ «Перфект Білдінг» на реконструкцію баскетбольного майданчика за адресою Бальзаківська, 2 за 1 млн 56 тис. 227,28 грн.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2018 року народний депутат від Житомира Борислав Розенблат повідомив про виділення Кабміном 4 млн 977 тис. грн державної субвенції на будівництво чотирьох спортивних майданчиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УКБ спортмайданчик суд Глазунов  
Матеріали по темі