Економіка

Гройсман назвав орієнтир Уряду на 2021 рік – середня зарплата 620 доларів

14 May 2019, 14:17

Уряд має чіткий орієнтир щодо того, якою має бути середня зарплата в Україні на 2021 рік – у доларовому еквіваленті це 620 дол.

Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час підписання нової тристоронньої Генеральної угоди із профспілками та роботодавцями – інформує 14 травня прес-служба КМУ.

«Одне з найважливіших завдань Уряду – зростання національної економіки. Ріст економіки дозволить дати нову якість життя людей через збільшення їхніх доходів. Наш Уряд вже створив механізми, які дали можливість збільшити мінімальну зарплату в 3 рази за останні 3 роки, середню – у 2 рази. Уряд має чіткий орієнтир щодо середньої зарплати в Україні на 2021 рік. У доларовому еквіваленті це 620 дол. – абсолютно реальний показник, який допоможе збільшити мотивацію українців працювати на власну економіку», – зауважив глава Уряду.

Окремо Володимир Гройсман наголосив на розвитку середнього класу в Україні.

«Для мене принципово, щоб в Україні був розвинений середній клас, до якого має належати український вчитель, лікар, робітник. У наступних роках будемо робити все, щоб виконати це завдання», – сказав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, у березні цього року середня зарплата в Житомирській області становила 8080 грн (300 доларів), що на 2 тисяч менше, ніж середня в Україні.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2018 року в Україні середня заробітна плата становила 10573 грн: найвища була у м. Київ – 16 546 грн, найменша була в Чернігівській області – 8005 грн. У Житомирській області в грудні минулого року в середньому працівнику було нараховано 8624 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата КМУ Гройсман  
Матеріали по темі