Влада

​Мер Житомира у Києві презентував концепцію проекту Палацу спорту

14 May 2019, 19:40

14 травня у міністерстві молоді та спорту України мер Житомира Сергій Сухомлин презентував концепцію проекту Палацу спорту, який планують побудувати на Старому бульварі, поряд з міським парком.

Про це Житомирський міський голова повідомив на своїй сторінці у соцмережі.

«Сьогодні презентував концепцію проекту нашого Палацу спорту перед міжвідомчою комісією, яка погоджує надання субвенцій з державного бюджету на будівництво та реконструкцію палаців спорту. Якщо минулого року на цю державну програму подавалися 7 міст, то у 2019-му – 18. Було гаряче, конкуренція жорстка! Але на першому етапі ми отримали погодження. Суму коштів знатимемо після другого засідання комісії, яке відбудеться за тиждень», - написав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 2 травня заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе оприлюднив ескізний проект майбутнього житомирського Палацу спорту на 3000 місць. Тоді ці публікації викликали жваве обговорення у соцмережі, а коментарі щодо проекту будівлі змусили мера Житомира вийти в прямий ефір.

Як повідомляв Житомир.info, проектні пропозиції від архітектурних бюро для будівництва мультифункціонального спорткомплексу на Старому бульварі приймали до квітня 2018 року. У травні 2018 департамент містобудування оприлюднив проектні пропозиції майбутнього спорткомплексу в житомирському парку.

15 квітня 2019 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради за 1,5 млн грн замовило проект будівництва Палацу спорту на Старому бульварі у Житомирі. Проект виконує ТОВ «Сервісний центр нерухомості» - житомирська фірма, яка спеціалізується на здійсненні діяльності у сфері архітектури. 24 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, про очікування отримати в поточному році з державного бюджету 50-60 мільйонів гривень на початок будівництва. 25 квітня проект будівництва Палацу спорту відправили на експертизу, яка коштуватиме майже 300 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Палац спорту субвенція проект  
Матеріали по темі