Місто

​У Житомирі зібрали позачерговий виконком, щоб розподілити 5,3 млн грн субвенції на «Нову українську школу»

15 May 2019, 16:13

15 травня відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, аби прийняти рішення щодо розподілу 5,3 млн грн державної субвенції по програмі «Нової української школи».

«Нам потрібно прийняти розподіл бюджету по освітній субвенції для того, щоб наш департамент освіти міг проводити усі процедури по закупівлі меблів та іншого обладнання по державній програмі «Нової української школи», - пояснив мер Житомира Сергій Сухомлин причину термінового скликання позачергового виконкому.

Загалом, у порядку денному засідання було три питання, які стосувалися міського бюджету, перше з яких - щодо освітньої субвенції.

«Проект рішення стосується відображення в доходній частині коштів державної субвенції. Згідно розпорядження голови Житомирської ОДА, для міста Житомира виділена сума - 5 млн 323 тис. 245 грн. Дані кошти будуть направлені на закупівлю дидактичних матеріалів, меблів та комп’ютерного обладнання для «Нової української школи», - доповіла заступник директора департаменту бюджету та фінансів міської ради Тетяна Грищук.

Це рішення було прийнято одноголосно: усі 13 присутніх членів виконкому проголосували «за» дане рішення.

Далі було прийнято рішення про внесення змін та викладення в новій редакції прогнозу бюджету Житомирської міської ОТГ на 2020 і 2021 роки. Як пояснив мер Житомира, необхідність прийняття цього рішення зумовлена потребою в перерозподілі коштів співфінансування по будівництву Палацу спорту. Також виконком схвалив зміни до бюджету Житомирської міської ОТГ на 2019 рік, аби скоригувати баланс по відсоткам.

Нагадаємо, 8 травня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження про розподіл субвенції з держбюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», згідно якого Житомира отримав 5,3 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, уряд 27 лютого 2019 року розподілив 1,215 млрд грн на навчання вчителів та закупівлю обладнання для першокласників, які навчатимуться у школі в межах реформи Нова українська школа у 2019-2020 навчальному році: Житомирська область отримає 45 млн 618,9 грн субвенції, з яких 35 млн 929,3 тис. грн – на закупівлю обладнання та 9 млн 689,6 тис. грн – на підготовку вчителів.

10 травня Міносвіти повідомило, що лише дві області – Житомирська і Миколаївська – досі не розподілили субвенцію, спрямовану на «Нову українську школу» і є ризик зриву закупівель обладнання для перших класів. МОН наводило пояснення обласних управлінь освіти: сесії обласних рад не збирались ще з грудня, а проекти розподілу вже готові й подані депутатам обласних рад. У Житомирській області в поточному році перша сесія облради проходила 7 лютого, наступна запланована на 23 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НУШ субвенція виконком освіта  
Матеріали по темі