Місто

​Упродовж трьох днів на житомирян чекає Вишивана хода, Ярмарок вакансій, танцювальні майстер-класи та джаз-фест. План заходів

15 May 2019, 17:37

Упродовж трьох днів у Житомирі відбудеться Вишивана хода, Ярмарок вакансій, танцювальні майстер-класи та джаз-фест. План заходів

У четвер, 16 травня, Україна та світ будуть відзначати День вишиванки. Житомиряни традиційно у цей день збираються на Вишивану ходу, яка пройде центральними вулицями міста.

12.30 год. – Вишивана акція «Українці, єднаймося» відбудетьсяна майдані ім. С.П. Корольова. Учасником акції може стати кожний бажаючий. Для цього потрібно лише одягнути свій вишиваний одяг та прийти 16 травня на майдан ім. С.П. Корольова. Під час заходу відбудуться виступи творчих колективів області та презентація принтів вишиванок.

14.00 год. – Танцювальний вишиваний флешмоб «Ми – майбутнє України!» від вихованців закладів професійно-технічної освіти Житомирщини (м. Житомир, вул. Михайлівська).

17.45 год. – Урочиста спільна вишивана хода за участі національних товариств міста. Рухатиметься хода за маршрутом: майдан Соборний – вул. В. Бердичівська – вул. Михайлівська. Збір учасників ходи біля фонтану на майдані Соборному.

18.30 год. – Культурно-мистецький фестиваль національних товариств та концертна програма (вул. Михайлівська).

Окрім Дня вишиванки цього тижня у центрі Житомира відбудуться й інші цікаві заходи. Зокрема, 17 травня на Михайлівській з 11.00 до 15.00 триватиме Ярмарок вакансій, під час якого компанії презентуватимуть широкий перелік вакансій у місті, а навчальні заклади пропонуватимуть абітурієнтам свої освітні послуги.

А вже в суботу, 18 травня, Житомир відзначатиме День Європи.

10.00 год. – стартує святковий захід «SALAD JUNIOR FEST» на вул. Михайлівській, який включає в себе конкурс молодих спеціалістів кухарів з метою популяризації професії, заплановані майстер-класи для всіх бажаючих.

12.00 год. – дискусійна панель «Житомир – місто рівних можливостей», концертна програма та показові спортивні виступи на майдані імені С.П. Корольова.

18.00 год. – танцювально-мистецький марафон за участю кращих хореографічних колективів міста на вул. Михайлівська. Родзинкою заходу стануть виступ кавер-гурту «Мадам Джоджос» та майстер-класи від Влада Ями, який розмістив у соцмережі відео, у якому запрошує усіх, хто любить танцювати, до Житомира.

18.00 год. – джаз-фест «Jazzomir» на Замковій горі. Концертна програма передбачає виступ відомих гуртів джазової та блюзової музики. Тут також працюватиме фут-корт

Нагадаємо, 16 травня 2019 у Житомирі біля кінотеатру «Жовтень» відкрилась перша всеукраїнська виставка «ZT-EXPO 2019», яка триватиме два дні. Фоторепортаж з виставки дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.infо, на святкування Дня Європи у 2019 році в Житомирі планують витратити понад півмільйона гривень.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вишиванка День Європи майстер-клас святкування  
Матеріали по темі