Місто

У Житомирі визначилися з датами нового конкурсу на кращий пам’ятник захисникам, загиблим у збройному конфлікті на сході України

17 May 2019, 09:47

Проектантів запрошують до участі в конкурсі на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України».

Про це 16 травня повідомляє сайт міської ради.

«З метою створення умов та залучення громадської ініціативи для розвитку культури у місті Житомирі, виховання почуття національної гордості та національної гідності, патріотичного виховання майбутніх поколінь рішенням виконавчого комітету Житомирської міської радивід 08.05.2019 № 421 вирішено провести відкритий конкурс на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України». Замовником Конкурсу євиконавчий комітет Житомирської міської ради», - йдеться у повідомленні.

Тривалість проведення відкритого конкурсу з одного туру - 4 місяці.

Оголошення Конкурсу - 24 травня 2019 року.

Термін подачі конкурсних проектів для участі у Конкурсі – до 18-00 год. 23 серпня 2019 року.

Попередня експертиза, відбір конкурсних проектів, оголошення результатів 1 етапу Конкурсу: 2 вересня 2019 року - 3 вересня 2019 року.

Оприлюднення конкурсних проектів на сторінці https://www.facebook.com Департамент містобудування та земельних відносин, онлайн-опитування, виставка конкурсних проектів: 4 вересня 2019 року - 24 вересня 2019 року.

Голосування журі (з врахуванням рейтингу проектів громадського обговорення), оголошення результатів ІІ етапу Конкурсу, визначення переможця - 27 вересня 2019 року.

Оприлюднення конкурсних проектів-переможців на офіційному веб-сайті Житомирської міської ради - 1 жовтня 2019 року.

«Проекти вважаються поданими у встановлені терміни, якщо їх надіслано на Конкурс або подано особисто не пізніше встановлених цим пунктом умов Конкурсу термінів. У разі надсилання проекту поштою його автор повинен повідомити на зазначену вище адресу дату відправлення і номер поштової квитанції», - наголошують організатори конкурсу.

Замовником Конкурсу встановлюється преміальний фонд Конкурсу, який складає75 тис. грн.Розподіляється фонднаступним чином: перша премія – 40 тис грн; друга премія – 25 тис. грн; третя премія – 10 тис. грн.

«ПереможецьКонкурсу (а саме, проект, який відзначений 1-ю премією) отримує право на реалізацію проектної пропозиції. Усі написи та друковані матеріали конкурсних проектів виконуються українською мовою», - йдеться в оголошенні.

Нагадаємо, проект рішення виконкому про проведення нового конкурсу на кращий пам’ятний знак «Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України», який планують встановити у центрі Житомира за адресою вулиця Перемоги, 2, був оприлюднений 27 березня.

Як повідомлявЖитомир.info, 20 березня 2019 року на засіданні міськвиконкому затвердили результати конкурсу на кращу композицію пам’ятника АТОвцям, який проводили у 2018 році. Тоді планували встановити такий пам’ятний знак біля Монументу Слави на Корбутівці. Проте доки тривав сам конкурс родичі загиблих учасників АТО та представники громадських активістів забажали змінити локацію пам’ятника і запропонували встановити його у центрі міста. Тож проведений у 2018 році конкурс на кращий ескіз пам’ятника АТОвцям завершили, обрали переможців і виплатять їм грошові премії, згідно умов конкурсу, проте сам проект-переможець втілювати в життя не будуть. Призовий фонд попереднього конкурсу на пам’ятник АТОвцям становив 50 тис. грн: 30 тис. грн, 15 тис. грн та 5 тис. грн – відповідно зайнятого місця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс пам'ятник АТО  
Матеріали по темі