Місто

У Житомирі розпочало трансляцію перше військове радіо «Армія FM»

17 May 2019, 12:37

У Житомирі на частоті 104.5 розпочало трансляцію перше військове радіо «Армія FM».

Про це 17 травня повідомила прес-служба Житомирської обласної ради.

Презентував нову частоту в Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування керівник «Армія FM» - підполковник Збройних Сил України Яна Холодна. Участь у презентації також взяли голова обласної ради Володимир Ширма та депутат облради, командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

На думку голови обласної ради, для нашого міста таке радіо є необхідним, адже тут дислокується багато військових частин, бригад, а підтримувати дух бійців потрібно завжди. У ході презентації Володимир Ширма мав нагоду особисто подякувати у прямому ефірі «Армія FM» військовим, які зараз перебувають на сході України, та закликав переключатись на частоту 104 FM.

«Вмикайте частоту 104.5, слухайте Армія FM , підтримуйте наших військових, будьмо з ними на одній хвилі!», - сказав під час спілкування з журналістами голова облради.

«Військові Житомирщини знайомі давно із радіо Армія FM. Ми задоволені, що мовлення вже буде доступне й у нас. В ефірі можна почути різні голоси, які говорять з тобою мовою Збройних сил України, почути голос рідних, голос начальників та налагодити діалог між різними ешелонами. Для цивільного населення – це нагода більше дізнатися про військову службу», – сказав Михайло Забродський.

«На радіо можна дзвонити і звертатися до наших військових, наших захисників. Для них це важливо і це надзвичайна підтримка. 70% ефіру пісні, інші 30% – інформаційна частина. Новини виходитимуть щогодини. Хвиля вже працює, тож вмикайте, слухайте і дзвоніть», – говорить керівник радіо Яна Холодна.

«За інформацією Нацради з питань телебачення та радіомовлення, 29 листопада 2018 року Національна рада визначила переможця форматного конкурсу – мовлення на військово-патріотичну тематику – у Києві, Вінниці та Житомирі. Єдиним мовником на усіх цих частотах стала Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України («Армія FM – військове радіо»). Зазначимо, що в інших обласних центрах цей мовник не представлений», - інформує прес-служба облради.

Основні напрями військово-патріотичного радіо:

  • висвітлення діяльності Збройних Сил України, Операції об’єднаних сил, діяльності ветеранів АТО і подій, що відбуваються на територіях, які є тимчасово окупованими та тимчасово непідконтрольними державній владі України;
  • виготовлення і розповсюдження програм на військово-патріотичну тематику.

Довідка облради:

«Армія FM»слухають у Костянтинівці, Покровську, Бахмуті, Волновасі, Гірнику, Краматорську, Маріуполі, Світлодарську Донецької області та Кремінній, Старобільську, Щасті, Бахмутівці, Попасній Луганської області та Генічеську, Скадовську, Чаплинці, Чонгарі Херсонської області. Тобто, сигнал радіостанції покриває майже всю лінію розмежування та адміністративну межу з Кримським півостровом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: радіо Армія FM ДШВ ООС  
Матеріали по темі