Економіка

​Жителі Житомирської області сплатили на потреби армії на 23 млн грн більше, ніж рік тому

17 May 2019, 14:48

З початку 2019 року на підтримку української армії від платників Житомирської області надійшло 128,3 млн грн, що на 22,9 млн грн, або 21,8 % більше надходжень за відповідний період минулого року.

Про це 16 травня повідомив сайт ГУДФС у Житомирській області.

Лише у квітні на підсилення бойової готовності армії платники області сплатили 35 мільйонів гривень

У ДФС нагадують: загалом справляння військового збору на реформування Збройних Сил України розпочато 3 серпня 2014 року. Як і в минулі роки, ставка «податку на армію» складає 1,5 відсотки від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.

Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Нагадаємо, протягом січня-лютого 2019 року платникам податків у Житомирській області відшкодували 174,2 млн грн податку на додану вартість.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році жителі Житомирської області сплатили на 67 млн грн військового збору більше, аніж у попередньому році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС податкова військовий збір армія  
Матеріали по темі