Місто

​На майдані Корольова відбулась акція «Житомир питає: Хто замовив Катю Гандзюк?»

18 May 2019, 13:09

18 травня близько 12.00 біля пам’ятника Героям Небесної сотні на майдані Корольова у Житомирі відбулась загальнонаціональна акція «Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?»

Кілька десятків житомирян прийшли на акцію з плакатами «Житомир питає: Хто замовив Катю Гандзюк?», аби нагадати суспільству та новообраному президенту про необхідність розслідування вбивства Катерини Гандзюк та інших зухвалих нападів на активістів, системне переслідування громадських діячів з боку представників старої влади та саботаж правоохоронних органів.


Масштабна загальнонаціональна акція «Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?» цього дня відбувалась у 40 містах України, а також у Страсбурзі, Лондоні, Берліні, Празі, Брюсселі, Варшаві, Парижі, Нью Йорку, Стенфорді та в містах Канади.

Нагадаємо, 4 листопада 2018 року, у день смерті Катерини Гандзюк, під стінами будівлі ГУНП в Житомирській області, що на Старому бульварі, відбувся мітинг-реквієм. На акції «Хто вбив Катю Гандзюк?» житомиряни лишили квіти та лампадки біля будівлі управління поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у нападі на Катерину Гандзюк підозрюють учасника АТО з Житомира Володимира Васяновича. У вересні Херсонський апеляційний суд відпустив його під домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція Гандзюк  
Матеріали по темі