Суспільство

​Житомирське «Полісся» поступилось тернопільській «Ниві» і в наступному сезоні продовжить виступи в ІІ лізі

20 May 2019, 12:43

Житомирське «Полісся» у матчі 26 туру Чемпіонату України з футболу серед команд ІІ ліги поступилось тернопільській «Ниві».

Ще перед матчем було зрозуміло, що для продовження боротьби за місце в Першій лізі «Полісся» має грати без помилок та обов’язково здобути три очки. В такому випадку, за умови сприятливих для житомирян результатів у паралельних поєдинках групи, шанси на підвищення зберігались. Саме тому «жовто-зелена» команда активно розпочала зустріч: житомиряни контролювали м’яч протягом більшості ігрового часу та активно грали в атаці.

Підопічні Анатолія Безсмертного створили щонайменше кілька моментів поблизу воріт суперника, але забити м’яч у сітку воріт так і не змогли. На перерву команди пішли за нічийного рахунку 0:0.


В другому таймі житомиряни спробували посилити тиск на ворота, але оборона тернополян вистояла. Із кожною хвилиною напруга на стадіоні «Авангард» відчувалась все гостріше. Наприкінці зустрічі Анатолій Безсмертний зробив ряд замін, які мали б підсилити атаку житомирян, але обороні тернопільської «Ниви» вдалось зберегти свої ворота в недоторканності.

Фатальною для житомирян стала 95 хвилина зустрічі. Головний арбітр зустрічі призначив штрафний удар в бік воріт «Полісся». Виконувати стандарт взявся Руслан Дедух, який і заробив цей штрафний. Сильним ударом він відправив м’яч у протилежний від Олександра Литвиненка кут воріт.

У підсумку фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу ФК «Нива» 0:1.

«Як бачите, не вистачило нам забитого гола. У нас була повна перевага, але якось забити ми не можемо. І в свою чергу отримуємо голи в свої ворота. Тут дійсно якесь невезіння. Що ж поробиш. Все буває», - сказав у післяматчевому коментарі головний тренер ФК «Полісся» (Житомир) Анатолій Безсмертний.

«Ми розуміли, що «Полісся» вкрай мотивоване, що є задача. Вони з одного боку будуть нагнітати, але з іншого боку це буде їм заважати, вони будуть нервувати, поспішати. Ми саме так і готувались, що треба буде трохи потерпіти, грати організовано і, за рахунок швидких переходів, шукати можливості. В принципі, у нас не завжди виходило, було багато перспективних атак, але не доходило до завершення. Але чим ближче було до кінця, тим зрозуміліше було: або «Полісся» заб’є, або ми вибіжимо в контратаку. Ну, і сталось так, що нам вдалось забити», - розповів головний тренер ФК «Нива» (Тернопіль) Василь Малик.

У паралельних поєдинках суперники «Полісся» у боротьбі за вихід у Першу лігу «Черкащина-Академія» та ФК «Минай» перемогли у своїх матчах і відірвались від третього місця, на якому залишилась житомирська команда. Завершальний матч чемпіонату, який вже ніяк не вплине на боротьбу за вихід до Першої ліги, ФК «Полісся» зіграє 25 травня на виїзді проти футбольного клубу «Чайка».

Нагадаємо, Житомир.info транслював матч 26 тур ІІ ліги ФК «Полісся» (Житомир) - ФК «Нива» (Тернопіль) онлайн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол матч Полісся  
Матеріали по темі