Події

Два нещасних випадки в Житомирській області за один день: один малюк втопився у ставку, інший випав з вікна третього поверху

20 May 2019, 13:09

У п’ятницю, 17 травня, в Житомирській області зафіксовані дві події, пов’язані з недоглядом за малолітніми дітьми.

Про це у своєму фейсбук 20 травня написав керівник Головного управління Нацполіції у Житомирській області Вячеслав Пеяененко.

«…Упродовж тижня маємо дві події, пов’язані з недоглядом за малолітніми дітьми. 17 травня у Новоград-Волинському районі 2-річна дитина втопилась у ставку, що знаходиться біля приватного домоволодіння. Дорослі відволіклись на домашні справи й хлопчик залишився без нагляду на вулиці. А у Коростені того ж дня був госпіталізований 4-річний хлопчик, який випав з вікна 3-го поверху будинку. Нині встановлено, що дитина перебувала вдома сама і, вилізши на підвіконня, невдало обіперлась на москітну сітку. Наразі життям і здоров’ям хлопчика опікуються медики. Розпочато досудове розслідування за фактом злісного невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною», - поінформував головний поліцейський області.

За інформацією відділу комунікації поліції Житомирської області, хлопчик випав з вікна в селі Грозине Коростенського району.

«17 травня увечері до лікарні з травмами, отриманими унаслідок падіння з вікна 3-го поверху, потрапив 4-річний житель с. Грозине Коростенського району. Попередньо встановлено, що близько 20.00 дитина знаходилася за місцем проживання без нагляду дорослих у той час, коли 32-річна матір залишила сина, вийшовши у справах. Хлопчик виліз на підвіконня у кухні та, обіпершись на москітну сітку, випав з вікна 3-го поверху багатоповерхівки», - інформує відділ комунікації.

Дитина отримала травми та була ушпиталена до реанімаційного відділення Коростенської райлікарні. Нині, за висновками медиків, його стан задовільний, загрози життю немає.

«За вказаним фактом Коростенським відділом поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 166 (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування усіх обставин», - інформує поліція.

Поліцейські вкотре закликають батьків подбати про безпечне середовище для дітей у домівках. Скористайтеся простими порадами, що допоможуть запобігти нещасним випадкам:

  • не залишайте дітей на самоті у кімнаті, де відчинене вікно, та змалечку розповідайте їм про можливу небезпеку;
  • встановіть замки, фіксатори або блокуючі пристрої, що унеможливлять відкриття вікна дитиною;
  • не ставте біля вікон меблі, щоб дитина не могла залізти на підвіконня;
  • не грайтеся з дитиною на підвіконні, не дозволяйте їй сидіти на ньому в будь-яку пору року;
  • за можливості, використовуйте спеціальні посилені москітні сітки або замисліться про встановлення захисних ґрат на вікнах.

Нагадаємо, 2 травня 2019 року з балкона 9 поверху в Житомирі випав півторарічний хлопчик і залишився живий.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні цього року з води витягли вже другого дорослого потопельника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хлопчик дитина нещасний випадок поліція вікно потопельник  
Матеріали по темі