Місто

​Які краєвиди відкриються велолюбителям, якщо велодоріжку на березі Тетерева таки побудують

20 May 2019, 21:28

У квітні 2017 року в прямому ефірі програми «Діалоги» Матвій Хренов, який на той час працював на посаді заступника Житомирського міського голови, розповів про проект реконструкції набережної та будівництва пішохідного та веломаршрутів від набережної на Старому бульварі до житомирського гідропарку.

Два роки тому тоді ще чиновник житомирського муніципалітету показав глядачам Житомир.info візуалізацію проекту цієї грандіозної реконструкції та будівництва і кілька разів наголосив, що це не питання одного року.


Прогнози тодішнього заступника мера справдились, і лише наприкінці грудня 2018 року управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з переможцем торгів ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», яке зобов’язалось здійснити реконструкцію набережної за 16,4 млн грн.

Наразі підрядники приступили до реконструкції набережної в міському парку культури та відпочинку, і будівельники виконали частину підготовчих робіт.

Втім, реконструкція, за задумом ще 2017 року, мала простягнутись аж до гідропарку.

Наші журналісти вирішили з’ясувати, які ж види відкриються тим, хто цією велодоріжкою вирішить скористатись, якщо її колись-таки побудують.

Нагадаємо, восени 2018 року у Житомирі провели тендер на І чергу реконструкції набережної річки Тетерів з облаштуванням об’єктів фізичної культури і спорту. Очікувана вартість закупівлі спершу становила 33,7 млн грн. Згодом у тендерну документацію вносились зміни та коригувалася ціна. Наприкінці грудня 2018 року управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з переможцем торгів ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», яке зобов’язалось здійснити реконструкцію набережної за 16,4 млн. грн. Задля благоустрою набережної у житомирському парку мають зрізати близько 200 дерев, 120 з яких – здорові, відповідне рішення міськвиконкому ухвалили 5 грудня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2019 року в інтерв’ю мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що заплановані роботи на набережній у Житомирі переможець тендеру «Фаворит ОПТ» має завершити до 1 вересня поточного року.

Фоторепортаж з житомирського парку, де в березні 2019 року почали роботи з реконструкції набережної річки Тетерів, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна Тетерів реконструкція  
Матеріали по темі