Фоторепортаж

​«СтопПонінка» на трибуні, поліція у фойє та протестувальники біля мікрофона. Фоторепортаж з сесії Житомирської облради

23 May 2019, 14:18

23 травня депутати Житомирської облради після перерви у три місяці зібралися на 23-ю чергову сесію, на якій більше двох годин виступали учасники вуличного протесту. Активісти з районів ще до початку сесії вишикувалися під будівлею облради із плакатами проти забруднення річок та за створення Головинської ОТГ та вимагали включення їхніх питань з голосу.

До зали пікетувальників пускали за перепустками, у фойє, коридорах та на вулицях чергувала поліція. Нагадаємо, 21 травня 2019 облрада пояснила, що громадяни можуть бути присутніми на пленарних засіданнях обласної ради за умови їх попередньої реєстрації у виконавчому апараті. У фойє перед залою засідань відкрили виставку портретів до Дня Героїв.

Традиційно сесія почалася із виступу хору, який співав на фоні тегу #СтопПонінка та гасел «Нас травлять!» і «Нас не чують!». Затим було нагородження орденами від екс-президента Порошенка. Після бурхливих виступів протестувальників, заяви депутата-батьківщинівця Володимира Кропивницького про прослуховування розмов керівницею облорганізації ВО «Батьківщина» Анжелікою Лабунською та пояснення голови ОДА Ігоря Гундича, чому він не підписує документи про створення Головинської ОТГ, о 12:00 голова облради Володимир Ширма оголосив перерву.

Всього в порядку денному чергової сесії більше 100 питань, з яких 56 проектів рішень були опубліковані вчасно, інші винесли на розгляд сесії під час формування порядку денного. Також депутати заслухають звіт голів ОДА та облради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія облради активіст пікет річка забруднення Головине  
Матеріали по темі