Фоторепортаж

Виставка японських ляльок, каліграфії та фотопроект в житомирському кінотеатрі «Жовтень». Фоторепортаж

24 May 2019, 13:47

24 травня у житомирському кінотеатрі «Жовтень» відкрилася виставка японських ляльок, паперу та каліграфії, фотопроект Кадзума Обару «Опромінення».

«Це проект, який говорить до глядача без слів, це 20 фото, кожне з яких дихає страшним минулим, початок якому поклала Чорнобильська катастрофа; історія українки, яка народилась невдовзі після трагедії», - запевняють організатори виставки.

Довідково: Японський фотожурналіст Кадзума Обрара, який зараз працює у Великій Британії та Японії, відзняв серію фото для проекту «Опромінення» на старі фотоплівки «Свема», що були знайдені у місті Прип’ять в кінці 90-х років минулого століття. Хоча строк придатності плівок закінчився в 1991 році, Кадзума Обара скористався ними для створення свого проекту 25 років потому.

Основою «Опромінення» стали 30 років з життя українки, яка постраждала від Чорнобильської катастрофи. ЇЇ проблеми, спричинені опроміненням ще у лоні матері, є непомітними для оточуючих. Саме такі невидимі оку наслідки катастрофи Кадзума Обара спробував зобразити на світлинах.

Нагадаємо, 23 травня Михайлівську в Житомирі прикрасили до святкування першого в місті фестивалю «Дні Японії».

Як повідомляв Житомир.info, у 2017-му Житомир став 21-м містом, у якому відзначили рік Японії в Україні висаджуванням алеї сакур.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка Японія  
Матеріали по темі