Місто

​Житомиряни підібрали совеня, що випало з гнізда і пошкодило крило: малюку знайшли тимчасовий прихисток

24 May 2019, 16:30

На Польовій у Житомирі пташеня вухатої сови випало з гнізда і пошкодило крило. Люди викликали екологів.

Про це йдеться в дописі Державної екологічної інспекції Поліського округу у фейсбук.

«23 травня поточного року на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшов дзвінок від стурбованих мешканців вулиці Польової м. Житомира, які повідомили, що біля їх будинку знаходиться молодий птах – сова, який випав з гнізда та пошкодив собі крило. До приїзду екологів небайдужі громадяни влаштували чергування біля птаха, щоб його не знищили бродячі собаки чи коти. Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу відреагував на звернення та з виїздом на місце встановив, що це пташеня вухатої сови, яке не здатне до самостійного існування», - йдеться в дописі від 24 травня.

Екологи прийняли рішення звернутися за допомогою до КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради, де погодились взяти пташеня на утримання та доглядати за ним.


У Центрі захисту тварин Житомир.info розповіли, що поки совеня перебуває на «домашній реабілітації».

«Оскільки пташечка ляклива і дуже реагує на гавкіт собак, яких багато в Центрі, було прийнято рішення віддати її на домашню реабілітацію – потримати в домашніх умовах, щоб вона перестала боятися і дала провести ветеринарний огляд», - розповіли сайту в КП «Центр захисту тварин».

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 року в Житомирі зловили травмовану рись, яка розгулювала гідропарком. Тварину спочатку доставили до житомирського Центру захисту тварин, затим перевезли до нового дому – Рівненського зоопарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сова пташка Центр захисту тварин еколог  
Матеріали по темі