Фоторепортаж

​Дні Європи та Японії, танці від Влада Ями, пожежа на житомирській АЗС, тренування з Єлістратовою та «алея загиблих». Фото тижня

25 May 2019, 19:12

18 травня біля пам’ятника Героям Небесної сотні на майдані Корольова у Житомирі відбулась загальнонаціональна акція «Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?».

Того ж дня Житомир почав відзначати Дні Європи: на Михайлівській встановили 28 фотозон, аби житомиряни змогли «помандрувати» країнами Європи.

У рамках святкування днів Європи у Житомирі на Замковій горі стартував джаз-фестиваль «Jazzomir», а увечері того ж дня на містян чекали запальні танці та майстер-клас від Влада Ями.

Також 18 травня, під час святкування Дня міста, жителі Олевська встановили рекорд України.

19 травня житомиряни принесли квіти до Пам’ятного знаку жертвам політичних репресій.

Того ж дня рятувальники загасили пожежу на газозаправній станції «Яркон» у Житомирі та розповіли про наслідки події.

20 травня в Житомирській обласній бібліотеці відкрилася фотовиставка «Погляд АТО – 1000 облич», на якій фотограф Леонід Шрайбікус представив більше ста портретів вояків.

Також 20 травня відзначається день народження джинсів, житомиряни в найпопулярнішому одязі тут.


Увечері 20 травня Житомир затопило після сильної грози, в центрі міста вітер повалив дерево на дроти.

21 травня, у 4-ту річницю свого створення, 199-й навчальний центр Десантно-штурмових військ у Житомирі провів День відкритих дверей.

Переможниця Кубків світу з триатлону Юлія Єлістратова 22 травня провела в Житомирі відкрите тренування та долучилася до спільного забігу під назвою «Run, Юля, Run».

Тренування житомирських баскетболісток зі спортклубу «Каліпсо» тут.

Який вигляд мають кабінети мера Житомира Сергія Сухомлина та секретаря міськради Наталії Чиж, дивіться у фоторепортажі.

23 травня депутати Житомирської облради після перерви у три місяці зібралися на 23-ю чергову сесію, на якій більше двох годин виступали учасники вуличного протесту.


Того ж дня до Дня Героїв на майдані Соборному у Житомирі з'явились десятки портретів військовослужбовців, які загинули під час російсько-української війни на сході нашої держави.

24 травня в рамках проведення першого фестивалю «Дні Японії в Житомирі» у краєзнавчому музеї відкрилась виставка, яка презентує традиційну японську культуру, а в кінотеатрі «Жовтень» відкрилася виставка японських ляльок, паперу та каліграфії, фотопроект Кадзума Обару «Опромінення».

24 травня на Східній у Житомирі знову провалився асфальт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фото тижня  
Матеріали по темі