Місто

У Житомирі колишній «айдарівець» судиться зі своїми побратимами через ЖБК «Добробат»

27 May 2019, 15:36

Колишній «айдарівець» Олександр Федосюк судиться зі своїми побратимами, з якими в грудні 2016 року заснував обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив "Добробат"».

В лютому 2019 року Корольовський районний суд м.Житомира розглядав позов Федосюка до п’яти інших співзасновників ЖБК «Добробат» про визнання рішення позачергових загальних зборів членів обслуговуючого кооперативу незаконним та недійсним і зобов’язання державного реєстратора скасувати реєстраційну дію. Мова йде, зокрема, про рішення, яким змінили керівника ЖБК: з 19 грудня 2018 року керує кооперативом інший співзасновник – Микола Омелянський. Інші співзасновники кооперативу «Добробат» - Олександр Бабич, Сергій Бережний, Олексій Місько, Богдан Фещенко.

Ухвалою від 15 лютого 2019 року Корольовський райсуд відмовив у відкритті провадження за позовом Олександра Федосюка. Не погоджуючись з цим рішенням від подав апеляцію і 3 квітня Житомирський апеляційний суд апеляційну скаргу задовольнив і постановив: ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира від 15 лютого 2019 року скасувати, матеріали справи направити до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Корольовський райсуд 11 квітня 2019 року відкрив провадження у справі за позовом Федосюка до інших засновників ЖБК «Добробат» і призначив підготовче засідання на 4 червня.

Нагадаємо, рішенням міської ради від 25 травня 2017 року чотирьом житлово-будівельним кооперативам надали право користування земельними ділянками на вул. Богунська: ЖБК «Добробат», ЖБК «Житомир Освітній», ЖБК «Житомир Медичний» та ЖБК «Житомир Молодіжний». З листопада 2017 року представники ВПК «Айдар» Олександр Федосюк та Олександр Бабич судяться з міської радою за ділянку на Корбутівці: рішенням сесії міської ради від 25 травня 2017 року ЖБК «Полісся-2016» отримав в оренду на 5 років 0,3 га землі по проїзду Шпаковському для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Колишні "айдарівці" Бабич, Федосюк та Фещенко на сесії обласної ради 23.02.2017

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2017 року Корольовський районний суд м.Житомира розглядав справу про притягнення до адміністративної відповідальності голови житомирського ВПК «Айдар» Олександра Федосюка (позивний «Бех») за хуліганство, вчинене на засіданні міськвиконкому. На сесії Житомирської міськради 23 квітня 2019 року Федосюк вже представлявся членом штабу громадського формування «Муніципальна варта», яке створене за ініціативи міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Айдар ЖБК суд Федосюк  
Матеріали по темі