Влада

​Ватажка банди «Біле братство» в Житомирі взяли під варту без права внесення застави

27 May 2019, 16:53

Ватажка банди «Біле братство», затриманого 24 травня цього року на Дніпропетровщині, взяли під варту без права внесення грошової застави.

Про це 27 травня у своєму фейсбук написав начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Найбільш резонансними подіями минулого тижня були: (…) встановлення місцеперебування та затримання втікача-організатора злочинного угрупування так званого "білого братства". У грудні минулого року за рішенням суду він вийшов з-під варти під заставу і весь цей час переховувався від органів досудового розслідування. Наразі його знову взято під варту, уже без права внесення грошової застави», - поінформував головний поліцейський області.


Нагадаємо, 24 травня 2019 року бійці КОРДу затримали ватажка банди «Білого братства» Яна Яцишина, який улітку 2018 року був затриманий, а в грудні того ж року вийшов під заставу у півмільйона гривень. 44-річного жителя Нікополя підозрювали в зберіганні та перевезенні вогнепальної зброї та бойових припасів без дозволу. Тоді ж затримали його молодшого спільника, який, за даними поліції, виконував роль кілера. Узагалі ж ідеться про групу, яка займається виготовленням, поширенням, продажем наркотичних засобів в особливо великих розмірах, - розповідала в липні 2018 року речниця ГУНП України в Житомирській області Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2018 року біля села Оліївка Житомирського району невідомі особи обстріляли автомобіль, вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. Було встановлено, що підозрювані в цих злочинах – мешканці Дніпропетровської області і належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України. Один із членів банди – 32-річний житель м. Нікополь, який виконував роль кілера, проживав у розважальному комплексі на території Житомирського району і був там затриманий. Ухвалою суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внесення застави у розмірі 140 тисяч гривень. 27 липня, після внесення вказаної суми, чоловік був звільнений з-під варти. Однак поліцейські затримали його знову – за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство.

31 липня 2018 року члена злочинного угрупування житомирський суд залишив під вартою з правом внесення застави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кіллер банда ватажок Біле братство Яцишин  
Матеріали по темі