Суспільство

Майже кожен п’ятий український підліток сказав про те, що у нього вже був секс. Дослідження

28 May 2019, 10:57

Українські підлітки «залипають» в соцмережах, погано харчуються, втрачають цноту в 14-15 років, менше курять, але так само вживають алкоголь, замало займаються спортом. При цьому довіряють друзям і мамі.

Такими є результати дослідження 10-17-річних українців, оприлюднені дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), - пише Українська правда.

«Про те, що у нього уже був секс, сказав майже кожен п’ятий український підліток (від 3,7% серед 13-річних до 34,2% серед 17-річних). З тих, хто уже мав перший секс, у 66,8% він стався після 15 років. Останнім часом середній вік підлітків, які вступають у статеві стосунки, залишається без змін», - йдеться на сайті.

Середній вік початку статевого життя серед опитаних, які уже мали перший секс - 14,4 років у хлопчиків і 15,1 у дівчаток. Соціологи пояснюють УП, що загалом середній вік початку статевого життя в Україні буде вищим, оскільки в опитуванні врахували тих підлітків до 17 років, які уже мали досвід статевого життя.

«В усіх вікових групах більш "досвідченими" представляли себе юнаки. Практично кожен десятий підліток, який мав секс, визнав віком сексуального дебюту 12 років і молодше (12,1% юнаків та 3,5% дівчат)», - зазначається в дослідженні.


«Цікаво, що кожен десятий 14-річний юнак та кожен шостий 15-річний сказали, що не знають, чи використовували презерватив під час останнього статевого контакту. При першому сексі використовувала презерватив 2/3 опитаних підлітків, які вже мають статеві стосунки. Дівчата частіше за хлопців повідомляли про нехтування цим – від третини 16-річних до чверті 17-річних. Основним джерелом отримання знань про статеві стосунки для молоді виявився інтернет. Більше половини вказали саме мережу місцем, у якому шукали і знаходили потрібну інформацію. На другому місці друзі й однолітки – 41,0% опитаних. Для кожного третього батьки та вчителі стали важливим джерелом знань про статеві стосунки», - інформує Українська правда.

Близько третини опитаних 14-17 річних отримували інформацію про статеві стосунки від медпрацівників. Дівчата частіше вдавалися до роз’яснювальних послуг батьків та медиків. До вчителів найактивніше звертаються дівчата 14-15 років.

Як повідомляв Житомир.info, кожен восьмий український підліток залежний від соціальних мереж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підлітки статеві відносини  
Матеріали по темі