Здоров'я

​У Житомирі відкрили оновлене інфекційне відділення, на ремонт та оснащення якого витратили 12 млн грн

28 May 2019, 13:08

Новий дах, пластикові вікна, а попід стінами квітник, - так нині з зовні виглядає оновлене інфекційне відділення у житомирській лікарні. Аби довести до ладу будівлю 1839 року, облаштувати приміщення для надання медичних послуг, у тому числі і побутовим інвентарем, знадобилось близько двох років та майже 12 млн грн. Більша частина з яких надійшла за сприяння нардепа Ленського за субвенцією з держбюджету.

«Це єдине інфекційне відділення не тільки у Житомирі, а й у Житомирській області. Надаючи медичну послугу, ми будемо в змозі надавати не тільки якісну медичну допомогу, а і орієнтуватися на пацієнта, і на сервіс. Все практично є - це боксовані палати, які оснащені такими зручностями, як холодильник, телевізор, зручні меблі, ліжка. За сприянням депутатського корпусу, народних депутатів, всього коштів було витрачено 11,9 млн грн», - розповідає заступник Житомирського міського голови Марія Місюрова.


«Медична реформа йде і її другий етап - вторинна медицина і тут дуже важлива буде якість послуг. Тому що кошти будуть іти за пацієнтом. Ми розуміємо, що виживання і розвиток наших лікарень для нас в пріоритеті, тому що люди підуть туди, де краще. Звідси вступає у дію конкуренція. Хочу подякувати завідуючій відділенням, народному депутату Верховної Ради України Ленському Олексію Олексійовичу, що почув, підтримав і кошти соцекономрозвитку направив саме у місто Житомир», - додає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

На відкриття інфекційного відділення зібралися представники як міської, так і обласної влади. Для останніх завідуюча відділенням показує шлях пацієнта, починаючи з прийомного кабінету до палат та маніпуляційних. Відділення розраховане на 40 ліжок, є звичайні палати, бокси, палати інтенсивної терапії, оснащені сучасним обладнанням для діагностування пацієнтів та надання їм медичної допомоги.

«У нас є дихальна апаратура, кисневий концентратор, монітори, рентген-апарат, електрокардіограф. Палата інтенсивної терапії: палата на два ліжка, розетки високої напруги є для підключення апарату для вентиляції легень. Також апарат, який забезпечує очищення повітря», - показує завідуюча інфекційним відділенням ЦМЛ №1 Оксана Волкова.

За словами медпрацівників, потрібно іще владнати кілька організаційних моментів. Тому кажуть: оновлене інфекційне відділення зможе прийняти хворих вже менш як за два тижні.

Нагадаємо, 26 лютого 2019 року сайт Житомирської міської ради інформував, що в інфекційному відділенні ЦМЛ №1 майже завершили роботи з реконструкції приміщення.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2019 року хворому на кір чоловікові відмовили у госпіталізації через те, що інфекційне відділення у ЦМЛ №1 на капітальному ремонті і не вистачає боксів. З липня 2018 року там триває капітальний ремонт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інфекційне відділення ЦМЛ ремонт  
Матеріали по темі