Суспільство

​Сотні резервістів з різних областей прибули до Житомира для планових навчань

29 May 2019, 15:19

Кілька сотень резервістів 29 травня прибули до Житомира з різних областей України для проходження планових навчальних зборів.

Про це 29 травня повідомила прес-служба командування Десантно-штурмових військ ЗС України.

«На базі Навчального центру розпочалася підготовка окремих спеціальностей особового складу оперативного резерву першої черги для потреб однієї із бойових бригад ДШВ ЗСУ. Після підготовки відповідних документів та оформлення карток для отримання одноразового грошового забезпечення резервістів забезпечили всім необхідним речовим майном та спорядженням», - інформує прес-служба.

Проживатиме особовий склад оперативного резерву першої черги в польовому таборі, де створені всі необхідні умови. Резервісти підвищуватимуть свої практичні навички з основних предметів підготовки: вогнева, тактична, фізична, спеціальна підготовка, тактична медицина, водіння бойових машин тощо. Також заплановано виконання стрибків з парашутом.

«Усі вони різні за віком та за професіями, більшість має за плечима досвід ведення бойових дій. Хтось проходив службу по мобілізації, хтось по контракту. Проте, звільнившись в запас, ці чоловіки вирішили піти до оперативного резерву, щоб в разі необхідності стати на захист Батьківщини», - зазначається в дописі.

Один із них - Олексій Івашко з Полтавщини. Свого часу він проходив службу по мобілізації в танковому підрозділі 80 окремої десантно-штурмової бригади. Повернувшись до цивільного життя, хлопець вирішив укласти контракт для проходження військової служби в резерві.

«Час від часу необхідно підтримувати свої навички, пригадати техніку, зустріти старих друзів, бойових побратимів, здійснити черговий стрибок з парашутом. Адже ми – це резерв десантно-штурмових військ», - розповідає Олексій.

Нагадаємо, на початку травня 2019 року на базі 199 навчального центру ДШВ у Житомирі відбулася підготовка військовослужбовців-строковиків, призваних до лав ЗСУ навесні.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2019 року в розташуванні 95-ї житомирської ОДШБ пройшли збори резервістів: впродовж місяця військові вдосконалювали навички та вміння і за бажанням могли підписати контракт зі Збройними силами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: резервіст військовий ДШВ полігон  
Матеріали по темі