Місто

Житомирські школи отримали прапори з побажаннями військових, їх планують кожного семестру вивішувати у найкращих класах

29 May 2019, 15:44

В рамках проекту «Прапор гідності та честі» 29 травня в сесійній залі Житомирської міської ради представникам 32-х шкіл передали українські прапори з побажаннями військових та підписом командувача Десантно-штурмових військ. Натомість, учні навчальних закладів у відповідь подарували паперові синьо-жовті сорочки зі словами подяки воїнам.


Співініціатор проекту - місцевий фотограф та волонтер Леонід Шрайбікус. Він розповідає, що ідея проекту з’явилася під час поїздки в район ведення бойових дій, де отримав прапор з підписами військових, який планував передати учням 25-го ліцею. Таку ініціативу підтримав командувач Десантно-штурмових військ Михайло Забродський, коли до нього звернувся за підписом Леонід.

«Він (Забродський) розпитує – кому підписувати, а я кажу: 25 ліцею, у мене там онука навчається, вони передали посилання, привітання воїнам. Він каже: ну як, тільки 25 ліцей? А я відповів, що можете й всім школам Житомира підписати. На що він сказав: звичайно, як же я, начальник гарнізону, не підпишу школам. Приїхавши до Житомира, через деякий час у мене з'явилися зайві кошти, купив прапори. Я не знав скільки шкіл, купив 32 прапори, потім пан Віктор, Юлія Толмачова і ГО «Атошник», вони підняли їх на вершину Говерлу», - розповідає Леонід Шрайбікус.

Після підкорення найвищої точки України, прапори передали військовим.

«Ці прапори були роздані військовослужбовцям Десантно-штурмових військ, і з кожної військової частини кожен написав своє побажання. На всіх прапорах ми маємо підпис головнокомандувача ДШВ, той, хто не знає – його позивний «Лис 72», - каже заступник командувача ДШВ ЗСУ Олександр Пухальський.

Прапори кожного семестру переходитимуть до класу, який найкраще проявив себе у спортивних змаганнях, патріотичних та благодійних справах. У подальшому ініціатори проекту планують знову зібрати національні символи та передати їх на Схід.

«На останньому дзвонику буде оголошено, що є такий проект. По підсумку року з першого дзвоника цей прапор буде висіти в тому чи іншому класі. Я їх потім знову зберу назад, щоб передати на Схід та хлопці там їх підписали, а потім вони будуть повертатися в школи і вже учасники АТО, колишні школярі також будуть підписувати», - додає співініціатор проекту Леонід Шрайбікус.

Організатори проекту планують розповсюдити таку ініціативу по всій Україні.

Нагадаємо, 20 травня в житомирській обласній бібліотеці відкрилася фотовиставка «Погляд АТО – 1000 облич», на якій фотограф Леонід Шрайбікус представив більше ста портретів героїв сьогодення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор ДШВ школа Шрайбікус 
Матеріали по темі